Zaterdag 24 september 2022

Zaterdag 24 september 2022

Wegwedstrijd, junioren vrouwen U19 (67,2 km)

Start:  08.00 uur /   00.00 uur
Finish:  rond 09.50 uur /   rond 01.50 uur

Opnieuw stond er geen maat op Zoe Bäckstedt. Op haar 18de verjaardag kwam, zag en overwon ze. Wat een heerschappij! Ze begon aan haar solo op de eerste beklimming van de ‘Mount Pleasant‘. Reed de rest solo. De rest probeerde een tegenaanval op te zetten, helaas zonder resultaat. Op het einde reden 2 rensters weg uit wat overbleef. Eglantine Rayer en Nienke Vinke die respectievelijk zilver en brons wonnen. Zoe pakte ook het record tijdsverschil tussen de 1ste en de 2de namelijk 02’07”. Xaydee Van Sinaey finishte als eerste Belg op de negende plaats. Proficiat dames en gelukkige verjaardag Zoe!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Eglantine Rayer (2), Zoe Bäckstedt (1) en Nienke Vinke (3)

Wegwedstrijd, elite vrouwen (164,3 km)

Start:  12.25 uur /   04.25 uur
Finish:  rond 17.00 uur /   rond 09.00 uur

Verrassing: Annemiek van Vleuten staat aan de start van deze wedstrijd, elleboog goed ingepakt. Mooie spannende wedstrijd, enkele ontsnappingspogingen tot uiteindelijk een elitegroepje weggeraakte. Daarin ondermeer van Vleuten (jawel!), van Dijk en Kopecky. In de voorlaatste ronde wisten 5 rensters toch nog weg te raken. Reden zij naar de titel? Daar dacht van Dijk anders over en bracht de rest terug. In de laatste kilometer kwam het van Vleuten moment en verraste iedereen. Lotte reageerde jammer genoeg niet. Annemiek van Vleuten reed zo naar de wereldtitel. Lotte Kopecky werd 2de, wat zeker knap is maar jammer. De kansen om wereldkampioene te worden zijn schaars. Silvia Persico behaalde brons. Ook een eervolle vermelding voor de volledige Belgische ploeg, prima prestatie meisjes. Aan de laureaten: van harte gefeliciteerd!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Lotte Kopecky (2), Anniek van Vleuten (1) en Silvia Persico (3)

In dezelfde wedstrijd van de elite dames, werd ook gestreden voor de titel bij de U23 meisjes. Daar zagen we dat Shirin van Anrooij snel uitgeschakeld was daar ze zich vollop opofferde voor het Nederlandse team. Voor de Belgische kanshebster Julie De Wilde was de wedstrijd iets te lang gaf ze zelf grif toe. Julie is ook nog jong, net als Shirin, van beiden gaan we zeker nog horen en lezen. Toch proficiat meisjes voor jullie wedstrijd. De titel ging naar Niamh Fisher Black, die de ganse wedstrijd vooraan te vinden was. Pfeiffer Georgi behaalde zilver. Brons was, net zoals in de tijdrit, voor Ricarda Bauernfeind. Proficiat dames met de behaalde titels.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
U23. Pfeiffer Georgi (2), Niamh Fisher Black (1) en Ricarda Bauernfeind (3)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website