2022 Maart

LE SAMYN: Emma Norsgaard heeft de vrouweneditie van Le Samyn 2022 gewonnen. De Deense won de sprint van een uitgedund peloton, nadat de twee koplopers, Shirin van Anrooij en Vittoria Guazzini, op ongeveer 100 meter van de streep werden bijgehaald. Het is na de winst van Annemiek van Vleuten in de Omloop het Nieuwsblad een tweede succes in korte tijd voor de dames van Movistar. De Italiaanse dames Chiara Consonni en Vittoria Guazzini werden tweede en derde. Proficiat Emma!

BLOEIZONE FRYSLÂN TOUR: Is een 3-daagse rittenkoers in Friesland (Nederland).

Rit 1: Een tijdrit gewonnen door wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk. Ellen voert logischer wijze ook het algemeen klassement aan. Opmerkelijke prestatie van Shari Bossuyt die de beste jongere en beste Belgische was (11de plaats) was.

Rit 2: eindigde op een massaspurt gewonnen door Lonneke Uneken. Ze versloeg Chloe Hosking en Alice Barnes. Ellen van Dijk blijft algemeen leidster. Groen ook voor Ellen. Oranje trui: Riejanne Markus, witte trui: Shari Bossuyt, blauwe trui: Sanne Bouwmeester en Nicole Steigenga is beste in het Friesland klassement.

Rit 3: Ook vandaag werd gesprint voor de dagzege. Rachele Barbieri haalt het van Martina Fidanza en Elodie le Bail. Sommige klassementen zijn nog veranderd. Bij de foto’s ziet u de laureaten. Ellen van Dijk is eindwinnares. Shari Bossuyt komt met 2 truien naar huis! Proficiat aan allen!

STRADE BIANCHE: zie afzonderlijke FLAP!

ESCANAFFLES: Een wedstrijd met 90 deelneemsters aan de start. Er vormde zich op het einde een trio. Daarin toonde Thalita De Jong zich de sterkste. Ze haalde het vóór Kylie Waterreus en Saartje Vandenbroucke. Een minuut later won Julie De Wilde de sprint van het sterk uitgedunde peloton. Proficiat Thalita!

GP OETINGEN (Gooik): In een stralend lentezonnetje is deze wedstrijd verreden. Na talloze ontsnappingspogingen van o.a. Julie Van De Velde werd er toch met een omvangrijke groep gespurt voor de zege. Daarin toonde Lorena Wiebes zich de sterkste. Ze haalde het van Chiara Consonni en Maria Giulia Confalonieri. Dit was de eerste zege voor Lorena in dit nog jonge seizoen. Proficiat Lorena!

DRENTSE 8 VAN WESTERVELD: Alweer een zege voor het team sd-worcx cycling. Ditmaal was Christine Majerus aan de winnende hand. Ze versloeg, na een spannende wedstrijd, Alison Jackson en Floortje Mackaij. Proficiat Christine!

STALHILLE: De eerste prijzen in de Ladies Cycling Trophy 2022 zijn verdeeld. In Stalhille won de Nederlandse Minke Bakker zaterdag voor haar jonge landgenotes Babette van der Wolf en Scarlett Souren. Febe Schokkaert en Julie Sap maakten de top vijf vol. Bakker en Van der Wolf zijn de eerste leidsters in onze Trophy. Gefeliciteerd Minke!

RONDE VAN DRENTE: Wat kan een koers mooi en spannend zijn. Wat een finale! De 2 topfavorieten reden lek in de laatste ronde en moesten een ferme inspanning leveren om terug te keren. Toch haalden ze de 1ste en 3de plaats. Lorena Wiebes, voor mij de snelste van het peloton op dit ogenblik, versloeg in de sprint wereldkampioene Elisa Balsamo en Belgisch kampioene Lotte Kopecky. Lotte blijft leidster in het World Tour klassement. Proficiat Lorena en Lotte!

NOKERE KOERSE: zie afzonderlijke FLAP!

Oud-Vossemeer: Een landelijke wedstrijd gewonnen door Thalita de Jong. Scarlett Souren werd tweede terwijl Eva Bijwaard het podium vervolledigde. Proficiat Thalita!

Ooike: Een wedstrijd in Oost-Vlaanderen. Marieke de Groot kwam er solo over de eindmeet. Henrietta Colborne kwam als tweede over de meet, Laura Vainionpää als derde. Gefeliciteerd Marieke!

Trofeo Alfredo Binda: Lastige Italiaanse wedstrijd welke meetelt voor het World Tour Klassement. Ondanks verschillende ontsnappingspogingen lukte het om het tot een sprint te laten beslissen. Dit door het sterke werk van ‘Trek-Segafredo’. En het loonde. Wereldkampioene Elisa Balsamo haalde het van Sofia Bertizzolo en Soraya Paladin. Proficiat Elisa!

Wielerronde van Woensdrecht: Is het eerste criterium van een reeks. Thalita de Jong mocht alweer de zegebloemen in ontvangst nemen na een schitterende wedstrijd. Ze haalde het in een sprint met vier van Anneke Dijkstra en Mareille Meijering. Gefeliciteerd alweer Thalita!

Classic Brugge – De Panne: In een lekker zonnetje werd deze wedstrijd gereden. Een kopgroep van 6 werd snel gevormd en hielden het vol tot zo’n 75km van het einde. De zes vluchtsers: Nicole Steitinga, Antonia Gröndahl, April Tracey, Hannah Ludwig Kristie Van Haaften en Marith Vanhove. Het was toch serieus schrikken toen de helft van het peloton op de grond lag. Zonder veel erg maar de groep lag serieus uiteen. Achtervolgen was de opdracht waar enkele ook nog in slaagden. Op zo’n anderhalve kilometer van het einde kwam Anna Trevisi te snel in een bocht zodat ze viel. Hierdoor werden enkele rensters opgehouden en werd de eindsprint sterk ontregeld. Uiteindelijk kwam die er. Lotte Kopecky trok de sprint aan voor haar ploeggenote Lonneke Uneken doch deze strandde op de vierde plaats. Wereldkampioene Elisa Balsamo toonde zich de sterkste. Ze haalde het van Lorena Wiebes en Marta Bastianelli. Gefeliciteerd Elisa! In de tussenstand voor de World Tour blijven Elisa (elite) en Shirin (U23) de leidsters. Proficiat!

Gent – Wevelgem: zie afzonderlijke FLAP!

Koewacht – Wim HendriksTrofee: Op zondag 27 maart werd de eerste wedstrijd uit het kader van de Women Cycling Series verreden. De WCS is een relatief nieuwe competitie onder auspiciën van de Belgische en de Nederlandse wielerbond over voorlopig zes wedstrijden in Nederland en België. De wedstrijd is uitsluitend bedoeld voor deelname van vrouwen, niet zijnde UCI-rensters, dus uitsluitend gericht op clubrensters. De wedstrijd werd gewonnen door Scarlett Souren. Thalita de Jong werd tweede, en Meike Uiterwijk-Winkel derde. Proficiat Scarlett!

Dwars door Vlaanderen:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website