2022 Februari

Het seizoen is nu echt gestart. Een eerste kleine ronde “Setmana Valenciana Femines”, “Omloop het Nieuwsblad” en “Omloop van het Hageland” worden hier bekeken.

Setmana Valenciana Femines: een 4-daagse rittenkoers. Team Trek-Segafredo miste de start niet. Ze wonnen met wereldkampioene Elisa Balsamo en Ellen van Dijk. Verder kregen we nog als dag winnaressen Annemiek van Vleuten en Marta Bastianelli. Annemiek werd ook eindlaureate.

Omloop Het Nieuwsblad: een mooie, spannende wedstrijd gezien. Annemiek van Vleuten heeft in de Omloop Het Nieuwsblad een nummertje opgevoerd. Ze moest in de finale in haar eentje opboksen tegen het numerieke overtal van SD Worx, maar zelfs een Demi Vollering die vanaf de top van de Bosberg als een zandzak in haar wiel zat, kon haar niet van de overwinning houden. In een sprint met twee trok Van Vleuten aan het langste eind. Belgisch kampioene Lotte Kopecky sprintte niet meer voor de derde plek.

Omloop van het Hageland: De beslissende ontsnapping met Valerie Demey, Floortje Mackaij, Pfeiffer Georgi, Emma Norsgaard, Aude Biannic, Elena Checchini, Chantal van den Broek-Blaak, Shirin van Anrooij, Marta Bastianelli en Clara Copponi hadden daarna meer succes. Met dertig seconden voorsprong begonnen de tien aan de slotronde van 15 kilometer in Tielt-Winge. Eendrachtig stoven ze niet op de streep af. Het brak en het barstte soms, maar Bastianelli, die op haar spurt rekende, behield haar cool, ook toen Floortje Mackaij op 4 km van het einde een poging waagde. In de spurt was er geen kruid gewassen tegen de Italiaanse die voor de derde keer deze wedstrijd won. De tweede plaats was voor de Deense Emma Norsgaard. Floortje Mackaij werd derde. Verdienstelijke achtste plaats voor Valerie Demey, die als enige landgenote deel uitmaakte van de vluchters.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website