2022-09-11: Wielerfenomeen ANNEMIEK VAN VLEUTEN!

Annemiek van Vleuten, het fenomeen!

Wat een straffe madam is die Annemiek van Vleuten. Zij slaagt er in om in het zelfde jaar zowel de Giro, de Tour als de Vuelta te winnen.

Dan hoorde ik een Belgische commentator nog zeggen: “Die rondes zijn wel korter als die van de mannen”. Wat een uitspraak. Annemiek doet het wel hé! Is het dan echt zo moeilijk om respect en waardering te uiten richting dames? Gelukkig zijn er veel wielerliefhebbers die deze superprestatie wel weten te waarderen, waaronder ikzelf.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Het begon allemaal in juni toen de ‘Giro Donne’ werd gereden. Een 10-daagse wedstrijd met alle ingrediënten aanwezig. Tijdrit, vlakke ritten en bergritten. In rit 4 sloeg Annemiek toe en veroverde ze de ‘roze’ leiderstrui om die niet meer af te geven. Annemiek staat prachtig met roze!

Naar de maand juli hadden heel wat rensters uitgekeken. Immers voor de eerste maal zou de ‘Tour de France Femmes’ worden betwist. Hier jammer genoeg geen tijdrit, maar we zijn ervan overtuigd dat er nog heel wat zal geschaafd worden aan het programma in de toekomst. Dit jaar een 8-daagse wedstrijd met Nederland boven, wat had je anders verwacht! Lorena Wiebes won in Parijs en werd de eerste leidster. De dag erna was Marianne Vos aan het feest en behaalde tevens de ‘gele trui welke ze enkele dagen zou behouden. Op de voorlaatste etappe was het moment voor Annemiek van Vleuten aangekomen. Ze naam het ‘geel’ van Marianne over. In de slotetappe met aankomst op ‘La Soper Planche Des Belles Filles’ zette ze haar leiderstrui extra in de verf door ook deze etappe te winnen. Annemiek straalt in het geel!

In september ging de ‘Ceratizit Challenge by La Vuelta’ van start. Bijna alle ogen waren gericht op van Vleuten. Zou zij het drieluik kunnen afronden? Hiervoor moest 5 dagen strijd worden geleverd. Het startte met een ploegentijdrit gewonnen door de formatie van ‘Trek – Segafredo’. Elisa Longo-Borghini mocht de eerste ‘rode’ trui aantrekken. Vanaf rit 2 kwam de ‘rode’ leiderstrui in het bezit van Annemiek. Rood is ook mooi om haar schouders!

Proficiat Annemiek met dit geweldig, super, onovertroffen resultaat.

Zoals ze zelf zegt: “Op nu naar Wollongong, de wereldkampioenschappen”. Daar zal ze deelnemen aan de individuele tijdrit, de mixed relay en de wegrit.

Ik wens je alvast héél veel succes dame.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website