2022-06-25. NK op de weg te Emmen

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Podium 2021. Nancy van der Burg (2), Amy Pieters (1) en Karlijn Swinkels (3)

Programma en NK wielrennen op tv

De mannen starten hun wegwestrijd op vrijdag 24 juni om 13:15

De vrouwen starten een dag later op zaterdag 25 juni om 14:40 Het NK wielrennen wordt door de NOS op tv uitgezonden.

De wedstrijd bij de dames zal heel beladen worden. Vorig jaar was namelijk Amy Pieters de winnares. Zij kwam begin dit jaar zwaar ten val en belandde in een coma en haar herstel verloopt traag. Haar team SD-Works zou haar graag de overwinning willen schenken. Met Demi Vollering, Lonneke Uneken en Chantal van den Broek-Blaak hebben zij dan ook een ijzersterk trio om dat te bewerkstelligen. Als we naar Jumbo-Visma kijken zijn zij waarschijnlijk het sterkst vertegenwoordigt. Met Marianne Vos als kopvrouw en liefst acht sterke dames aan het vertrek zullen zij proberen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ook nieuwbakken wielrenster en schaatsolympiër Carlijn Achtereekte zal haar handtekening komen zetten voor vertrek. Kan Annemiek van Vleuten de koers zwaar genoeg maken om er met de overwinning vandoor te gaan en wat kunnen we van het Trek – Segafredo blok van Anrooij, van Dijk en Brand verwachten? Dan is daar ook nog Annemiek van Vleuten die haar vel duur zal verkopen. Succes iedereen!

En nog een WordPress website