2022-03-27: GENT – WEVELGEM

Een prachtige lentedag, en spannende wedstrijd, wat kan een wielerliefhebber nog meer wensen. Aan de ‘Menenpoort’ te Ieper werd het muisstil toen ‘Amazing Grace’ weerklonk door een doedelzakspeler (piper).

Gulnaz Khatuntseva en Anne van Rooijen waren de eerste vroege vluchtsters. Verschillende pogingen volgden nog, zeker met de Kemmelberg, welke 2 maal moest beklommen worden, in het zicht kwam. Lotte Kopecky probeerde het, samen met teamgenote Marlen Reusser, doch er was geen samenwerking met de anderen. Hun team demarreerde slag om slinger, de andere waren te alert (Trek-Segafredo en Jumbo-Visma vooral). We kregen een koninklijke sprint. Daarin was Elisa Balsamo alweer de sterkste. Ze haalde het vóór Marianne Vos en Maria Giulia Confalonieri. Lotte Kopecky viel net naast het podium. Wat een klassedame is Elisa Balsamo. Ze won 3 World Tour wedstrijden op rij. Daarmee versterkt ze haar leidsters positie in dat klassement. Bij de meisjes U23 krijgen we een nieuwe leidster: Pfeiffer Georgi neemt de trui over van Shirin van Anrooij die zelf ook een zeer knappe wedstrijd reed in dienst van haar team. Proficiat Elisa en Pfeiffer!

Bij de heren werd wielergeschiedenis geschreven. De eerste Afrikaan ooit die een klassieker wint. Eritreeër Binian Girmay is amper 21 jaar nu al een wielergod. Wat een klasse heeft die jongen, iemand om te volgen. Gefeliciteerd Binian!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Naast de wedstrijd voor elite dames werd ook nog een wedstrijd voor de U17 meisjes nieuwelingen en de U19 meisjes junioren verreden. Bij de U17 was Auke De Buysser de snelste. Zij haalde het van Noï Moes en Maureen Abma. Bij de U 19 was de zege voor Nienke Veenhoven. Zij won de sprint vóór Laura Lizette Sander en Maurène Trégouët. Proficiat Auke en Nienke!

Klik op een foto om groter formaat te krijgen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website