2022-03-05: STRADE BIANCHE

Wat een wedstrijd was me dat. Lotte Kopecky heeft als eerste Belgische de Strade Bianche gewonnen. De 27-jarige renster rekende na een beklijvend duel af met de Nederlandse Annemiek van Vleuten.

Annemiek van Vleuten probeerde om voor de derde keer de Strade Bianche te winnen. Heel veel pogingen ondernam ze om Lotte Kopecky uit het wiel te rijden. Op de gravelstroken. Op de slotklim, de Via Sante Caterine…

Kopecky boog, maar barstte niet. “Die slotklim? Dat was zo pijnlijk”, zei Lotte Kopecky. “Ik wist dat ik Annemiek moest volgen. Ik dacht, dit kan ik niet meer. Anna (Van der Breggen, ploegleider) bleef maar schreeuwen in mijn oortje dat ik het wiel van Annemiek moest houden. Ik keerde terug, ging haar in een bocht naar rechts voorbij waarop zij me in de volgende bocht weer inhaalde. Het was één lange sprint naar de laatste bocht naar rechts.” In die laatste bocht nam Kopecky de maat van Van Vleuten. Op lef. En op de onwrikbare wil om deze Strade Bianche te winnen. Lotte’s teamgenote, Ashleigh Moolman vervolledigde het podium.

G E F E L I C T E E R D      L O T T E !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website