2021: TEAM JUMBO – VISMA.

Vanaf 2021 start Team Jumbo-Visma een eigen dameswielerploeg. Hiermee zet Team Jumbo-Visma de volgende stap in de ontwikkeling van het team. De ploeg heeft ook een World Tour-formatie en een Development Team. De uitbreiding met Team Jumbo-Visma Women is gerealiseerd in samenwerking met hoofdsponsors Jumbo en Visma. Parkhotel Valkenburg zet zich ook in voor het nieuwe damesteam.

Teammanager Richard Plugge heeft al enige tijd de ambitie om een vrouwenteam te starten. “De tijd is rijp om aan de slag te gaan. Het is fantastisch om via je eigen vrouwenploeg een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het nationale en internationale vrouwenwielrennen. Met de komst van dit damesteam completeren we Team Jumbo-Visma, waarbij we talentherkenning, ontwikkeling en topsport op het hoogste niveau omarmen. Daarnaast is het fantastisch dat we ook jonge meisjes perspectief kunnen bieden voor de lange termijn binnen ons Academy-model”, aldus Plugge.

Het team staat onder leiding van Esra Tromp, voormalig teammanager van het Damesteam Parkhotel Valkenburg. Tromp kijkt met veel vertrouwen uit naar de komende jaren met dit team. “Het doel van het team is om het beste vrouwenteam ter wereld op te bouwen, dus ik heb graag de kans gegrepen. Het team bestaat uit talent en ervaring en heeft een hele mooie balans. Met de kennis en ervaring die binnen deze organisatie aanwezig is, gaan we een belangrijke bijdrage leveren aan het vrouwenwielrennen.”

Naast Tromp werkt Team Jumbo-Visma samen met Marco Postma, voormalig coach bij onder meer Cycling Academy Gelderland en de Nederlandse wielerbond, en het Belgische Lieselot Decroix, ex-profwielrenner en bewegingswetenschapper. Ze zullen allebei werken als racecoach. Voormalig profwielrenner Marieke van Wanroij, eveneens afkomstig van Parkhotel Valkenburg, neemt de rol van performance coach op zich.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Team Jumbo-Visma Women start in 2021 onder een continentale licentie, omdat de UCI-reglementen een nieuwe ploeg niet toestaan om rechtstreeks deel te nemen aan de Women’s World Tour. De ploeg, de renners en de sponsors hebben vertrouwen in een geweldig programma voor 2021, inclusief alle belangrijke wedstrijden. (Bron: Team Jumbo-Visma).

WebTwitterFacebookInstagram

Het team:

En nog een WordPress website