2021-07-23 T/M 2021-08-08: OLYMPISCHE SPELEN.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Na 1 jaar wachten staan we aan de vooravond van de Olympische Spelen Tokio 2020 (2021). Het worden echt aparte spelen dit vooral omdat ze gehouden worden zonder publiek! Zeker voor de atleten zal dit wennen zijn, ook voor ons. We kunnen gelukkig héél veel volgen via TV maar zal aanpassen worden gezien het grote tijdsverschil met Japan. Toch wens ik iedereen veel sportplezier en succes aan onze atleten.

Info: https://tokyo.nl/olympische-spelen/programma/

Mag ik, als Deerlijknaar, hier even benadrukken dat ik bijzonder fier ben dat we 2 atleten naar deze Olympische spelen mogen sturen. Ik wens Lore Bruggeman en Julie Vanloo héél veel succes toe. Ben zeker dat gans Deerlijk duimt voor jullie!

Hier ga ik vooral het dameswielrennen verslaan. Natuurlijk zullen de prestaties van de Belgische en Nederlandse atleten uit andere disciplines ook hun plaatsje krijgen in dit overzicht.

24-07-2021: Wegrit mannen. Mooie spannende wedstrijd gezien. Jammer dat Wout Van Aert en Tadej Pocagar zo geviseerd werden. Uiteindelijk werden ze respectievelijk twee en drie. Ze moesten de duimen leggen voor Richard Carapaz die Olympisch kampioen werd.

25-07-2021: Wegrit vrouwen. Eigenlijk een saaie wedstrijd. Onmiddellijk een kopgroep die zomaar een goeie 10 minuten voorsprong kreeg. In een wedstrijd van 137km weet je zo dat dit een erg moeilijke opdracht wordt om die voorsprong teniet te doen. Daarbij ook het passief rijgedrag van Nederland, Amerika, … die weinig of geen initiatief namen om iets te doen aan de situatie. Het doet niks af van de zéér verdiende zege van de eerste renster die de ontsnapping op gang bracht, Anna Kiezenhofer, die Olympische kampioene werd. Wat ik nog minder snap is het verwarde zegegebaar van Annemiek van Vleuten, tweede, die warempel dat dat zij won. Ook al zijn er geen oortjes, er zijn middelen genoeg om de rensters duidelijk te maken hoe de koerssituatie is! Elisa Longo-Borghini werd derde. Hier toch wel de zéér knappe prestatie van onze Lotte Kopecky benadrukken. Dit geeft hoop voor later als ze zal aantreden met Jolien D’Hoore in het baanwielrennen.

26-07-2021: Mountainbike mannen. Hier leef je zolang naar toe. Hiervoor laat je héél wat dingen en dan is het na zo’n 10 minuten over voor Mathieu van der Poel. Hij maakt een zware smak, is even groggy maar stapt terug op de fiets om uiteindelijk de strijd te moeten staken, dit zijn erg harde wetten van de sport! Gelukkig houdt Mathieu enkel wat blauwe plekken over aan deze val. Wat de reden ook moge zijn, houten trap of niet! Een ander fenomeen: Thomas Pidcock neemt de wedstrijd in handen. Hij wordt op 21-jarige leeftijd de Olympische kampioen. Hij verslaat Mathias Flueckiger en Valero Seranno.

27-07-2021: Mountainbike vrouwen. Het is Zwitserland boven. Op Jolanda Neff staat echt geen maat. Ze wordt méér dan verdiend de nieuwe Olympische kampioene. Op plaats twee krijgen we Sina Frei terwijl Linda Indergand het Zwitsers podium vervolledigt. Proficiat, super! Graag een dikke proficiat aan de 19-jarige Kata Blanka Vas die knap vierde wordt.

28-07-2021: Tijdrit vrouwen. Ondanks de misverstanden van de Nederlandse meisjes in de wegrit krijgen ze vandaag de kans om een en ander recht te zetten. Onze Belgische renster Julie Van De Velde hoopt op een mooie prestatie en zeker een plaats in de top 20. Ze eindigt op plek 19, doel bereikt voor Julie in deze toch wel lastige tijdrit. De Nederlandse meisjes grepen die kans op herkansing met Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen. Het was snel duidelijk dat Anna niet de superdag heeft die nodig is om goud te behalen. (Als ik me niet vergis is dit de enige gouden medaille die ontbreekt in haar prijzenkast). Bij de tussentijden ligt ze op positie drie. De Zwitserse Marlen Reusser komt door op plek twee wat zeker een héél goed resultaat is. Maar wat dan te zeggen van de 38-jarige Nederlandse Annemiek van Vleuten. Na de wegrit verklaarde ze dat ze in de beste vorm van haar leven verkeert. Dat bewijst ze vandaag in deze tijdrit. Ze verplettert de voor haar gevestigde besttijden en gaat straks naar huis met één gouden en één zilveren medaille. Je kan dan moeilijk spreken van slecht of falen! Van spanning was weinig sprake als je er zo bovenuit steekt. Proficiat meisjes! Goud voor Annemiek van Vleuten, Zilver voor Marlen Reusser en Brons voor Anna van der Breggen.

28-07-2021: Tijdrit mannen. Andermaal wordt bewezen dat wielrenners ook maar mensen zijn van vlees en bloed. Aan hun inspanningen komt ook een einde. Wij, de supporters en vooral de pers legt de druk (te) hoog soms. Toch een zeer mooie prestatie van Wout Van Aert (6) en Remco Evenepoel (9) in deze discipline. Wout vraagt zichzelf af of dit een wedstrijd te veel was. Op Primoz Roglic stond echt geen maat. Hij kwam overal als eerste door. Aan de eindmeet had hij een voorsprong van méér dan één minuut op de nummer twee: Tom Dumoulin. Het brons is voor Rohan Dennis. Gefeliciteerd heren! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website