2021-07-08 t/m 07-11 : Baloise Ladies Tour

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

BeNeLadiesTour wordt vanaf heden de ‘Baloise Ladies Tour‘. en wordt betwist van 8 juli tot en met 10 juli 2021.

Info: https://www.baloiseladiestour.com/nl

Proloog: Utrecht (3,8km).

Deze korte proloog is gewonnen door de Duitse Lisa Klein. Anna Henderson werd tweede terwijl Hannah Ludwig beslag legde op de derde plaats. Lisa is dan ook de eerste leidster in deze Tour. Proficiat meisjes!

Rit 1: Eeklo – Eeklo (117km).

Er ontstaat een kopgroep van drie rensters. Zij mogen uiteindelijk sprinten voor de zege. Micha Bredewold haalt het van Quinty Ton en Kelly Van Den Steen. Micha wordt ook de nieuwe leidster. Proficiat meisjes!

Rit 2a: Cadzand – Knokke-Heist (85,6km).

Deze keer stevenen we af op een groepssprint. Charlotte Kool haalt het van Elisa Balsamo en Barbara Guarischi. Micha Bredewold blijft leidster. Gefeliciteerd! Arianna Pruisscher moet de strijd staken na een val. Spoedig herstel Arianna!

Rit 2b: Knokke-Heist tijdrit (11,7km).

In deze tijdrit toont Lisa Klein zich weer de beste. Mieke Kröger wordt tweede in dezelfde tijd als Lisa. Hannah Ludwig is derde en mag zo mee op het podium. Lisa wordt opnieuw de leidster. Proficiat iedereen!

Rit 3: Zulte – Zulte (121km).

De etappe draaide uit op een massaspurt die gewonnen werd door de Nederlandse Lonneke Uneken. Ze haalde het van Rachele Barbieri en Barbara Guarischi. Dankzij de ritzege won Lonneke ook het puntenklassement en mocht ze in het groen naar huis. Lisa Klein wint het eindklassement met veertien seconden voorsprong op haar landgenote Mieke Kröger en zestien op de Britse Anna Henderson. De trui van beste jongere is voor Mischa Bredewold. De andere nevenklassement veranderden niet meer: Ann-Sophie Duyck is beste Belgische (zwart), Mischa Bredewold beste Nederlandse (oranje) en Elisa Balsamo sterkste in de tussenspurten (geel).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website