2021-07-02 tm 07-09. Giro Rosa

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Deze ‘Ronde van Italië’ voor dames wort gereden van 2 juli t/m 9 juli 2021. We gaan op zoek naar de opvolgster van Anna van der Breggen die deze ronde vorig jaar won vóór Katarzyna Niewiadoma en Elisa Longo-Borghini.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 1: Fossano to Cuneo (26.7km) (TTT)

Er stond geen maat op het team ‘Trek-Segafredo‘, zij wonnen de ploegentijdrit. Ze haalden het vóór team ‘sd worx‘ en team ‘Alé BTC Ljubljana (WTW)’. Ruth Winder is de eerste ‘rozetrui’ draagster. Gefeliciteerd!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Ruth Winder.

Rit 2: Boves to Prato Nevoso (100.1km)

De rensters krijgen meteen een serieus parcours voorgeschoteld met aankomst boven op een bergtop. Wereldkampioene Anna van der Breggen stak er met kop en schouders bovenuit. Ze bereikte de aankomst met grote voorsprong op haar teamgenoten Ashley Moolman en Demi Vollering. Anna heeft zowel de roze, paarse als de groene trui in haar bezit. De witte trui is voor teamgenote Niamh Fisher-Black. Beste Italiaanse is Erica Magnaldi. Proficiat meisjes!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 3. Casale Monferrato to Ovada (135km)

Ook in Italië kan het regenen, vraag het maar aan de meisjes. Toch kregen we een mooie etappe te zien waar uiteindelijk vier rensters konden ontsnappen. De namen: Elise Chabbey, Lucinda Brand, Marianne Vos en Liane Lippert. Marianne Vos was de snelste in deze sprint. Ze klopte Lucinda Brand en Liane Lippert. Elise Chabbey werd vierde maar houdt er wel de groene bergtrui aan over. Voor de rest blijven alle andere klassementen ongewijzigd. Goed gedaan meisjes!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 4. Formazza to Riale di Formazza (11.2km)

Als er een tijdrit is, weet je bijna op voorhand wie met de zege zal gaan lopen. En ja hoor… Anna van der Breggen gaf haar roze trui nog méér glans door deze tijdrit op een meesterlijke wijze te winnen. Ploeggenote Demi Vollering dient zich meer dan ooit aan als waardige opvolgster van Anna door tweede te eindigen. Grace Brown zette ook een knaltijd neer en werd derde. Aan de klassementen is er geen verandering zij het dan dat de tijdsverschillen oplopen. Proficiat meisjes!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Top 10 van het dag- en algemeen klassement.
Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 5. Milan to Carugate (120.1km)

Vandaag staat een vlakke rit geprogrammeerd, een kans voor de sprintsters in het peloton. En ja hoor, ze waren present. Het werd een mooie sprint gewonnen door het Nederlands sprinttalent Lorena Wiebes. Tweede werd Emma Cecilie Norsgaard. Op de derde plaats vinden we Marianne Vos. Aan de klassementen is er geen wijziging gekomen. Gefeliciteerd dames!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 6. Colico to Colico (Lake Como) (155km)

Vandaag konden de sprintsters zich nog eens uitleven, ook al was het een golvend parcours. Emma Cecilie Norsgaard was deze keer de snelste van de groep. Ze versloeg Coryn Rivera en Marianne Vos. Door deze derde plaats neemt Marianne de paarse puntentrui over van Anna van der Breggen. Voor de rest verandert er niks in de andere klassementen. Proficiat meisjes!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 7. Sporazocco di Gacardo to Puegnago del Garda (109.6km)

Op en nogal heuvelachtige omloop kregen we toch een groepssprint. Marianne Vos behaalde haar tweede zege in deze giro. Deze keer versloeg ze Italiaanse kampioene Elisa Longo-Borghini en de wereldkampioene Anna van der Breggen. De trui van het bergklassement verandert van schouders. Lucinda Brand mag deze groene trui nu dragen. Proficiat!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 8. San Vendemiano to Mortegliano (129.4km)

Deze rit was terug op vlakkere wegen. Lorena Wiebes sprintte naar haar tweede zege. Deze keer was ze sneller dan Emma Cecilie Norsgaard en Maria Vittoria Sperotto. Aan de klassementen verandert er niets. Proficiat!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 9. Feletto Umberto to Monte Matajur (122.64km)

Vandaag staat de koninginnenrit op het programma. Anna van der Breggen kreeg van haar team ter aanmoediging een aangepaste fiets. Hopelijk brengt deze haar geluk.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Bammmmm alweer een groots succes voor ‘sd worx‘. Deze lastige bergrit werd gedomineerd door hen. Ashley Moolman bereikte afgescheiden de eindmeet. Een minuutje later werd Demi Vollering tweede en Anna van der Breggen derde. Anna wordt, na opgave van Marianne Vos (de Olympische spelen weet u) heeft nu opnieuw de paarse sprinttrui. Proficiat iedereen!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 10. Capriva del Friuli to Cormons (113km)

De laatste rit van deze ronde eindigde op een sprint. Coryn Rivera haalde het nipt van Lizzie Deignan en Elise Chabbey. Aan het eindklassement kwam er weinig of geen wijziging. Anna van der Breggen schreef de ‘Giro Rosa‘ voor de vierde maal op haar naam. Ze ging haar teamgenotes Ashleigh Moolman-Pasio en Demi Vollering vooraf. Het is duidelijk dat het team ‘sd worx‘ het beste team was in deze giro. Anna werd ook eindlaureaat in de sprints. Lucinda Brand was de beste klimster. Niamh Fisher-Black de beste jongere en Marta Cavelli de beste Italiaanse. Zo kwam er een einde aan deze prachtige giro. Bedankt aan alle rensters, gefeliciteerd aan de laureaten!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Het winnende team ds worx. Gefeliciteerd!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website