2021-06-26: La Course by le tdf.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

De ‘Ronde van Frankrijk’ voor mannen krijgt een voorprogramma van de dames. Deze rijden vandaag voor de laatste maal deze eendaagse wedstrijd. Vanaf volgend jaar wordt er een ‘Tour Féminin’ georganiseerd, een 8-daagse wedstrijd.

Vandaag gaan we op zoek naar een opvolgster voor Lizzy Deignan. Zij won de vorige editie na een prangende sprint tussen haar en Marianne Vos.

De wedstrijd wordt vanaf 8.15u integraal uitgezonden op Fr3 en vanaf 10.00u op één via sporza.

Info: https://www.lacoursebyletourdefrance.com/en/

Deelnemers: https://www.lacoursebyletourdefrance.com/en/riders

Wat een wedstrijd, wat een parcours, wat een teamwork van ‘sd worx‘. Zo kan ik de wedstrijd samenvatten. Enkele nobele ontsnappingspogingen kregen we, in de laatste ronde werd de wedstrijd in zijn plooi gelegd. Ik heb nu nog méér sympathie voor wereldkampioene Anna van der Breggen die zich volledig wegcijferde voor haar teamgenote Demi Vollering. Bij de aanvang van de laatste beklimming ging Katarzyna Niewiadoma als een gek te keer. Zij bracht de eindfase op gang. van der Breggen, Vos, Vollering, Uttrup- Ludwig… om er maar enkele te noemen sprongen mee in haar zog. Team ‘Trek-Segafredo‘ ontbrak in de kopgroep. Lizzy Deignan probeerde nog maar kwam te laat. Op 400m van het einde legde Anna een zo danig snel tempo op dat niemand het waagde te springen. Het werd een mooie eindsprint, ingezet door Marianne Vos. Demi Vollering kwam makkelijk over haar en won deze laatste eendaagse wedstrijd vóór Cecilie Uttrup-Ludwig en Marianne Vos. Proficiat meisjes!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website