2021-06-22 t m 06-25: LottoBelgiumTour

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Blij dat deze 4-daagse rittenkoers in België terug kan en mag doorgaan. Er staan ook enkele kersverse nationale kampioenen aan de start. Hopelijk zitten de weersomstandigheden mee, er wordt veel regen voorspeld. Wie volgt Mieke Kröger, de winnares van 2019, op?

Info: https://www.lottobelgiumtour.be/

Proloog: Chimay (4,4km).

In barslecht weer werd deze korte openingstijdrit verreden. Ellen van Dijk had de minste tijd nodig om dit traject af te leggen. Ze haalde het van teamgenote Elynor Backstedt en Jolien D’Hoore. Ellen is zo de eerste leidster en vertrekt morgen in de rode trui. Proficiat!

Rit 1: Blankenberge – Brugge (102,2km).

De weersomstandigheden waren vandaag veel beter. In deze vlakke rit was een massasprint aangekondigd. Het team DSM van Lorena Wiebes hield alles goed onder controle. Kelly Van Der Steen en Natalie van Gogh, beiden van team Bingoal Casino – Chevalmeire, probeerden om beurt om weg te glippen, doch tevergeefs. De sprint werd uiteindelijk door Lorena Wiebes gewonnen. Ze haalde het van Jolien D’Hoore en Barbara Guarischi. Jolien vertrekt morgen in de leiderstrui. Gefeliciteerd!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 2: Galmaarden (135,5km).

Een zware, lastige rit met klimmetjes en kasseistroken. De aankomstzone gaat dan ook nog bergop. Uitkijken wie het haalt!

Er waren ook vandaag verschillende ontsnappingspogingen. Toen Ellen van Dijk, Lotte Kopecky en Alice Barnes het hazenpad kozen, leek de koers gereden. Pech oordeelde daar anders over. Eerst viel Lotte weg met fietsproblemen, dan moest ook Ellen Alice laten gaan wegens schakelproblemen. Onder druk van team ‘DSM’ kwam alles weer samen. Janneke Ensing probeerde het verschillende maal maar uiteindelijk kregen we een kopgroep van vijf rensters. Opnieuw Ellen van Dijk en Lotte Kopecky, ditmaal in het gezelschap van Lorena Wiebes, Alena Amialiusik en Lourdes Oyarbide-Jiminez. Door elkaar te beloeren kon Alena Amialiusik profiteren en kwam ze licht afgescheiden aan als eerste. Lorena Wiebes werd tweede, Lotte Kopecky derde, Ellen van Dijk vierde en Lourdes Oyarbide-Jiminez vijfde. Even later won Jolien D’Hoore de sprint van het resterend kleine peloton. Een speciale vermelding voor Arianna Pruisscher die aan een fantastische ronde bezig is. Proficiat Arianna en de andere meisjes! Lorena vertrekt morgen in de leiderstrui. Gefeliciteerd!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 3. Geraardsbergen (101,1km).

De rensters kregen een ingekorte versie, zij het slechts met enkele kilometers, van deze etappe. Vier maal de ‘Muur’, ‘Kapelmuur’ en Bosberg’ wat denkt u, lastig genoeg zeker?

We kregen verschillende aanvallen, zelfs kopgroepjes. Bedrijvigste rensters daarbij waren o.a. Lotte Kopecky, Jolien D’Hoore, Ellen van Dijk, Jeanneke Ensing, … om er maar een paar te noemen. Bij de laatste beklimming van de ‘Vesten’ kwam Lorena Wiebes ten val en zag ze haar eindzege in rook opgaan. Ellen van Dijk greep haar kans en zette een demarrage in. Enkel Lotte Kopecky kon volgen samen met Yara Kastelijn. Op de ‘Muur’ zelf plaatste Lotte een versnelling. Lotte Kopecky wint zo deze rit met voor de allereerste keer aankomst op de ‘Kapelmuur’. Ze verzekert zich zo van de eindzege van deze ‘LottoBelgiumTour’. Proficiat Lotte! Yara Kastelijn werd verdienstelijk tweede, Ellen van Dijk bolde als derde over de eindmeet.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website