2021-06-16: N.K. Tijdrijden TE EMMEN.

Zowel in de tijdrit als de wegrit staan vuilnisbelten centraal. De Drentse NK-week wordt afgesloten met een loodzwaar weekend op en rond de VAM-Berg, maar ook in de tijdrit wordt al een afvalberg bedwongen. Het parcours bestaat uit twee lokale rondes van zestien kilometer, met als scherprechter de kersverse Muur van Emmen.

Na de Muur van Emmen begint het betere stoempwerk. Op de vlakke wegen in de driehoek Emmen – Klazienaveen – Emmer Compascuum kan de grote plaat er zonder twijfel op. Het is wel oppassen voor diverse typische bochten van negentig graden, maar iedereen die weleens door een polderlandschap heeft gevlamd weet dat-ie daar rekening mee moet houden.

Uiteindelijk komen de coureurs via de wijk Barger-Oosterveld op het parcours van de Wielersport Vereniging Emmen terecht. Deze omloop wordt bijna in z’n geheel gereden, waarna de renners bij de eindstreep uitkomen. De ronde van 14,8 kilometer wordt vervolgens nogmaals afgelegd, om het af te leren. Dit is ook de reden dat er in drie blokken van zestien rensters wordt gestart.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Parcours.

Start eerste renster: 13.15 uur
Finish laatste renster: rond 15.40 uur

Anna van der Breggen

Anna van der Breggen is Nederlandse kampioen tijdrijden. Ellen van Dijk tweede, Lucinda Brand derde.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website