2021-05-25 t m 05-30: Lotto Thüringen Ladies Tour

Een 6-daagse rittenkoers in Duitsland.

Info: https://www.lottothueringen-ladies-tour.de/

Rit 1: Rund um Schmölln (88,9km).

Emma Nøsgaard is de snelste in deze massasprint. Ze verslaat Lucinda Brand en Belgische kampioene Lotte Kopecky. Emma verzamelt tal van truien waaronder natuurlijk de gele leiderstrui. Proficiat meisjes.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 2: Rund um Gera (125,1km).

Ook deze rit eindigt met een groepssprint. Ditmaal is sprintkanon Lorena Wiebes de snelste. Ze haalt het van de Deense kampioene Emma Nøsgaard en Luxemburgse kampioene Christine Majerus. Emma blijft algemeen leidster, heeft ook de rode sprinttrui en de pink trui als beste jongere in haar bezit. Kathrin Hammes heeft de groene bergtrui, Katharina Fox draagt de blauwe trui als actiefste renster terwijl Beate Zanner de paarse trui als beste clubrenster mag dragen. Lorena Wiebes krijgt de zwart/witte trui als dag winnares. Gefeliciteerd!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 3: Rund um Schleiz 116,5km).

In deze door regen geteisterde rit bleef winnares Lucinda Brand net uit de greep van een sprintende groep voor de tweede plaats. Deze werd gewonnen door leidster Emma Nøsgaard vóór Lotte Kopecky. In de klassementen verandert er niks. Super dames!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 4: Rund um Dörtendorf (101km).

Het zat er aan te komen. Na 2 mooie podiumplaatsen in de vorige etappes staat Lotte Kopecky op het hoogste schavotje. Lotte versloeg Lucinda Brand en Liane Lippert na een spannende wedstrijd. Ook enkele verschuivingen in de verschillende klassementen. Het overzicht ziet u hieronder! Proficiat meisjes.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 5: Rund um Weimar (143,3km).

Met kleine voorsprong op Lorena Wiebes en Emma Nøsgaard weet Lucinda Brand haar tweede zege te pakken in deze ‘Ladies Tour’. Zo versterkt ze haar leidersplaats in het algemeen klassement. Ze is ook houdster van de sprinterstrui. Lisa Klein was de actiefste renster. Verder verandert niks aan de klassementen. Met nog één wedstrijd te gaan, wensen we iedereen succes toe. Wint Lucinda deze ronde of zal Lotte haar nog het vuur aan de schenen leggen? Straks kennen we het eindresultaat!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 6: Rund um Gotha (97,8km).

Ook de laatste rit eindigde in een groepssprint. Lorena Wiebes toonde zich andermaal de snelste en pakte zo haar tweede zege in deze ronde. Ze haalde het van Lotte Kopecky die ook een fantastische ronde reed. Als derde mocht Emilia Fahlin mee op het podium.

De Top 3 van het eindklassement ziet er als volgt uit. Eindwinnares: Lucinda Brand. 2de: Lotte Kopecky op 0’09”. 3de werd Emma Nøsgaard op 0’18”.

De nevenklassementen. Puntentrui: Lotte Kopecky, Bergtrui: Kathrin Hammes, beste jongere: Emma Nøsgaard, actiefste renster: Karlijn Swinkels, beste clubrenster: Beate Zanner. Gefeliciteerd iedereen!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website