2021-05-20 t/m 05-23: Vuelta Burgos

Een 4-daagse rittenkoers in Spanje.

Rit 1. Villadiego – Sargentes de La Lora (100km).

Hierin toonde Grace Brown zich de snelste. Ze versloeg in de sprint Elise Chabbey en Niamh Fisher-Black. Het peloton volgde op enkele seconden. Grace is ook de draagster van enkele truien. Niamh is de beste jongere terwijl Margarita Victoria Garcia de beste Spaanse is.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 2. Pedrosa de Valdeporres – Villarcayo (97km).

In deze etappe was Anastasiia Chursina de sterkste. Op 1’11” werd een milimetersprint gewonnen voor de 2de plaats door Alice Barnes vóór Amalie Dideriksen. Elisa Chabbey wordt de nieuwe leidster. Arlenis Sierra draagt de groene puntentrui. Het bergklassement wordt aangevoerd door Heidi Franz. Niamh Fisher-Black blijft de beste jongere. Ane Santesteban is de beste Spaanse. Proficiat meisjes!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 3. Medina de Pomar – Ojo Guareña (115,4km).

Yesss! Eindelijk kan Cecilie Uttrup-Ludwig de handen in de hoogte steken. Een verdiende zege na een zware rit. Zij haalde het vóór Katarzyna Niewiadoma en Anna van der Breggen. Niamh Fisher-Black is de nieuwe algemene leidster. Ze heeft ook de rode en witte trui in haar bezit. Grace Brown heeft de groene trui om de schouders en Ane Santesteban is opnieuw beste Spaanse. Proficiat allemaal.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Rit 4. Quintanar de la Sierra – Lagunas de Neila (121,6km).

Wereldkampioene Anna van der Breggen kwam, zag en overwon. Ze haalde het van Annemiek van Vleuten. Anna’s ploegmaat, Demi Vollering, werd héél knap derde. Deze drie dames bezetten in dezelfde volgorde ook het podium van het eindklassement. Daarnaast wint Anna de groene puntentrui als de rode bergtrui. Een andere ploeggenote, Niamh Fisher-Black, is de beste jongere. Ane Santesteban is de best geklasseerde Spaanse. Het team ‘sd worx‘ is dan ook het beste team in deze ronde.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

In de stand van de ‘Worldtour’ is Annemiek van Vleuten opnieuw leidster. Mariia Novolodskaia blijft de beste jongere.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website