2021-04-28: Evaluatie voorseizoen 2021.

Wie was de beste renster, wat was het sterkste team in dit voorseizoen? Vragen welke we samen even bekijken aan de hand van volgende tabellen. De eerste tabel geeft een overzicht van de Top-3 per wedstrijd, de tweede tabel de Top-3 stand per team en door welke renster(s) deze resultaten werden behaald! Ik besef wel dat dit seizoen ook weer beïnvloed werd door corona. Sommige teams mochten hierdoor niet starten in wedstrijden. Rensters werden geveld door de ziekte.

Hieruit blijkt dat ‘sd worx‘ het sterkste team is dit voorseizoen. Als je weet dat dit team 8 zeges behaalde met 7 verschillende rensters duidt dit op een collectief sterk team. Anna van der Breggen, de wereldkampioene, offerde zich in verschillende wedstrijden op om een teamgenote de zege te gunnen. Niet enkel Anna maar verschillende meisjes deden dit. Superteam dat is zeker. Gefeliciteerd!

Bij ‘Trek Segafredo‘ zagen we ook collectief goede resultaten. Daar springt Elisa Longo Borgini wel in het oog.

Jumbo-Visma‘ kan gelukkig rekenen op Marianne Vos. Zij kon het team enkele mooie resultaten voorleggen, natuurlijk met de steun en hulp van haar teamgenotes.

Lisa Brennauer zorgde, natuurlijk met de steun van het team, voor de podiumresultaten voor ‘Ceratizit-WNT‘.

Wat uiteindelijk telt, wat wordt onthouden zijn de eerste plaatsen. Dan moet ik eerlijkheidshalve durven stellen dat enkele teams hebben ontgoocheld. Zij reden wel aanvallende wedstrijden , kleurden vele wedstrijden mee, maar schoten tekort aan de finish.

Toch moet ik als eindconclusie stellen dat ik héél mooie, spannende wedstrijden heb gezien op TV. Ik wil de TV-zenders bedanken dat zij het vrouwenwielrennen in beeld brengen en zo de aandacht schenken die deze dames zeker verdienen. Daarom ook: “Bedankt dames/meisjes voor dit prachtige voorseizoen“! Hopelijk maken jullie het vervolg van dit seizoen even mooi. Héél veel succes alvast!

U hoeft het niet eens te zijn met mij. Het zou fijn zijn om jouw conclusie te delen met ons, dat kan door jouw mening door te mailen via onderstaande link. Bedankt bij voorbaat!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website