2021-04-04: RONDE VAN VLAANDEREN.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Zondag 4 april staat bij heel wat teams met stip genoteerd in de agenda. Op Paaszondag vindt immers de hoogdag van het wielergebeuren plaats. 9 UCI Women’s WorldTeams en 15 UCI Women’s Continental Teams staan dan aan de start van de 18e editie van de Ronde van Vlaanderen. Deze zullen onder elkaar uitmaken wie de opvolgster wordt van Chantal van den Broek – Blaak.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Info: https://www.rondevanvlaanderen.be/nl/rvv/elite-vrouwen

Thanks ladies, merçie dames, bedankt meisjes! Wat een wedstrijd alweer. Spanning alom, zoals altijd maken jullie er een mooie, aangename wedstrijd van.

Met een serieuze versnelling op de Kanarieberg gaf Van Vleuten met nog 45 kilometer te gaan het startsein voor een spannende finale. Onder andere Marianne Vos en Anna van der Breggen sprongen op het wiel en lieten haar niet gaan.

De Française Audrey Cordon-Ragot kreeg even later wel de ruimte en fietste een voorsprong van een kleine minuut bijeen. Soraya Paladin zette de achtervolging in. Pas toen het SD Worx van Van der Breggen en titelverdediger Van den Broek-Blaak het voortouw nam in de achtervolging, werd de eenzame vluchter gegrepen.

Van der Breggen trok door op de Oude Kwaremont en schudde daar onder anderen Vos van zich af. Hier kreeg een uitmuntende Lotte Kopecky kettingpech. Ze wisselde van fiets doch de achterstand was te groot om nog vooraan terug te keren. Jammer, jammer, jammer! Slechts zeven rensters, onder wie Van Vleuten en Demi Vollering, konden volgen. Van Vleuten wachtte haar moment af en reed op de Paterberg iedereen uit het wiel. Veel voorsprong kreeg ze niet, maar het bleek genoeg om in Oudenaarde solo over de streep te komen, Proficiat Annemiek van Vleuten, wat een kanjer! Even later won Lisa Brennauer de sprint voor de 2de plaats. Grace Brown mocht mee op het podium als 3de. Gefeliciteerd meisjes!

10 jaar na haar eerste zege in de Ronde, wint Annemiek deze mooiste klassieker voor de 2de maal. Ze reed dit seizoen pas 4 wedstrijden waarvan ze er 2 won. ‘Dwars door Vlaanderen’ vorige woensdag en nu de ‘Ronde van Vlaanderen’. Zo schonk ze haar nieuw team Movistar hun eerste klassieke overwinning bij de dames ooit’. Het was zeker de moeite om even van haar berg te komen! Gefeliciteerd Annemiek, je bent een voorbeeld voor de jeugd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website