2021-03-28: GENT – WEVELGEM

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Vandaag volgen we de wedstrijd vanuit onze luie zetel in ons kot! Sporza begint om 9.15u met de uitzending, waarvoor dank. Wie volgt Jolien D’Hoore op?

Website: https://www.gent-wevelgem.be/nl/gw/elite-vrouwen/wedstrijdinfo

Wat een spannende wedstrijd was me dat weer! Keer op keer weten de dames mij/ons te bekoren. Spanning tot de laatste meters. Op de Monteberg ging het tempo omhoog, maar de echte versnelling kwam op de Kemmelberg. Elisa Longo Borghini zette door met onder meer Marianne Vos, Katarzyna Niewiadoma en Lotte Kopecky als kompanen. D’hoore zakte erdoor en zou zichzelf niet opvolgen in Gent-Wevelgem. Longo Borghini en Niewiadoma reden even weg, maar door een impuls van Marianne Vos werd een zevenkoppig elitegroepje gevormd: Elisa Longo Borghini, Katarzyna Niewiadoma, Lotte Kopecky, Marianne Vos, Ellen Van Dijk, Marta Cavalli en Amy Pieters. Elisa Longo Borghini zette nog eens extra door en kreeg enkel nog Soraya Paladin (Liv Racing) mee. Het duo pakte al snel een halve minuut, terwijl achter hen de groepjes samensmolten. Het werd een dubbeltje op zijn kant voor het duo, maar Paladin pokerde en fnuikte zo de ontsnapping. Marianne Vos opende de sprint en hield straf vol. Lotte Kopecky werd tweede de na Vos en de Duitse Lisa Brennauer derde. Proficiat meisjes!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website