2021-03-06: STRADE BIANCHE.

Staat de rensters een stofrace te wachten? Normaal wel, Strade Bianche staat erom bekend. Kan Annemiek van Vleuten deze koers voor de derde keer op rij winnen of zullen andere rensters haar het vuur aan de schenen leggen? We kunnen het allemaal volgen vanuit onze luie zetel via sporza.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Lotte Kopecky kleurde de koers, maar het mocht niet baten. De Belgische kampioene maakte deel uit van een elitegroepje in de finale. Op de laatste grindstrook reageerde ze kwiek op een uitval van Annemiek van Vleuten, winnares vorig jaar en meervoudig wereldkampioene Marianne Vos. Dan volgde het doemscenario. Op het slechtst denkbare moment kreeg onze landgenote af te rekenen met materiaalpech. Weg winst, weg ereplaats. Lotte, dit zal je wellicht vertrouwen geven voor wat komen moet. Puike wedstrijd, gefeliciteerd!

De twee Nederlandse dames bleven ook niet vooruit. Alles kwam weer samen en dan demarreerden Chantal Blaak en de Italiaanse kampioene Elisa Longo Borghini weg uit het selecte groepje. Blaak probeerde het tactisch te spelen door haar ploegmaats van SD Worx in de tegenaanval te laten gaan, maar Longo Borghini reed met de Nederlandse in het wiel naar de slotklim. Op die slotklim demarreerde Blaak uit het wiel van de Italiaanse en won zo voor de eerste keer de Strade Bianche. Wereldkampioene Anna van der Breggen legt beslag op de derde plaats.(bron: HLN)

Info: https://www.strade-bianche.it/

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website