2020-11-06 t/m 11-08: Madrid Challenge by La Vuelta

Dit is de laatste (ritten)wedstrijd van het seizoen. Een seizoen gekenmerkt door het vervelende coronavirus. Laat ons hopen EN er met z’n allen aan werken dat we dit virus klein krijgen om zo een normaler seizoen 2021 te krijgen. Een seizoen waar de vele supporters weer toegelaten zijn om de rensters aan te moedigen. Aan de dames: geniet van jullie welverdiende vakantie en tot volgend jaar.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Het wordt wellicht een emotionele driedaagse voor Annemiek van Vleuten. Na 5 jaar bij Mitchelton-Scott is dit haar laatste koers voor dit team. Volgend seizoen maakt Annemiek deel uit van het team MOVISTAR.

Rit 1: Toledo – Escalona (82,8km).

We kregen een groepssprint waarin Lorena Wiebes zich de sterkste toonde. Zij won het van Elisa Belsamo en Lisa Brennauer.

Deze rensters leiden dan ook het algemeen klassement.

Rit 2: Boadilla del Monte, tijdrit van 9,3km.

Deze tijdrit zorgt voor enkele verschuivingen in het algemeen klassement. Lisa Bennauer wint deze rit tegen de chrono en wordt de nieuwe leidster. Elisa Longo-Borghini wordt 2de en Ellen van Dijk 3de. In het algemeen klassement heeft Lisa 10″ vóór op Elisa en 13″ op Ellen. Het beloofd spannend te worden morgen in de laatste rit!

Rit 3: Madrid (98,6km).

Deze laatste rit is een criterium met om elke ronde seconden te winnen aan de aankomstlijn, bij de onpare rondes zijn er punten te verdienen. Lorena Wiebes en Lisa Brennauer zijn op hun hoede. Beiden sprinten ze lustig mee. Lorena staakt die strijd en wacht de eindsprint af. Daar moet ze de duimen leggen tegen Elisa Balsamo, Marta Bastianelli wordt 3de. Algemeen klassement is voor Lisa Brennauer gevolgd door Elisa Longo-Borghini en Lorena Wiebes. Ook de groene puntentrui is voor Lisa Brennauer. Proficiat dames.

Zo komt er een einde aan het rare corona seizoen. De dames wil ik van harte bedanken dat zij er telkens weer een mooie, boeiende wedstrijd van maakten. Het was een plezier u allen te kunnen volgen op TV. Geniet van jullie deugddoende vakantie en tot volgend seizoen. Hopelijk mag dat in 2021 wel met toeschouwers en supporters aan de kant. Hou jullie veilig en gezond!

En nog een WordPress website