2020-10-20: TEAM JUMBO – VISMA 2021.

De kogel is door de kerk. De geel-zwarte formatie van ‘Jumbo-Visma’ start volgend seizoen met een damesploeg. Het beloof een sterk team te worden als je ziet we er allemaal heeft getekend. Marianne Vos wordt de kopvrouw. Ik wens deze dames alle succes toe. Kijk nu al uit naar de ploegvoorstelling en hun uitrusting!

Teammanager Richard Plugge had al langere tijd de ambitie om een vrouwenteam te starten. “De tijd is inmiddels rijp om daadwerkelijk aan de slag te gaan”, zegt hij. “Het is fantastisch om met een eigen vrouwenploeg een grote bijdrage te gaan leveren aan het nationale en internationale vrouwenwielrennen. Met de komst van dit vrouwenteam maken we Team Jumbo-Visma compleet, waarbij we talentherkenning, talentontwikkeling en topsport op het hoogste niveau omarmen. Daarnaast is het fantastisch dat we hiermee ook jonge meiden op termijn perspectief kunnen bieden binnen ons Academy-model.”

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

De ploeg komt onder leiding te staan van Esra Tromp, voormalig teammanager van Parkhotel Valkenburg. Tromp kijkt met veel vertrouwen uit naar de komende jaren. “De doelstelling is om het beste vrouwenteam ter wereld te worden. Deze uitdaging heb ik met beide handen aangegrepen. Team Jumbo-Visma Women bestaat uit talent en ervaring en heeft een heel mooie balans. We gaan met de kennis en ervaring die binnen deze organisatie beschikbaar is een grote bijdrage leveren aan het vrouwenwielrennen.”

Naast Tromp gaat Team Jumbo-Visma samenwerken met Marco Postma, voormalig coach bij onder meer Cycling Academy Gelderland en de KNWU, en de Belgische Lieselot Decroix, ex-profwielrenster en bewegingswetenschapper. Zij gaan beiden aan de slag als race coach. Voormalig profwielrenster Marieke van Wanroij, ook afkomstig van Parkhotel Valkenburg, neemt de rol van performance coach op zich.

Team Jumbo-Visma Women gaat in 2021 onder een continentale licentie van start, aangezien de regelgeving van de UCI een nieuwe ploeg niet toestaat direct tot de Women’s World Tour toe te treden. Zowel het team, de rensters als de sponsoren hebben vertrouwen in een mooi programma voor 2021 met daarin alle belangrijke koersen.

Team Jumbo-Visma Women zal in lijn met de filosofie van de organisatie streven naar groei en ontwikkeling om op deze manier de ploeg gezamenlijk naar grote hoogte te tillen. De ploeg zal bestaan uit de volgende 12 rensters: Marianne Vos (Ned), Jip van den Bos (Ned), Riejanne Markus (Ned), Anouska Koster (Ned), Nancy van der Burg (Ned), Romy Kasper (Dui), Aafke Soet (Ned), Teuntje Beekhuis (Ned), Julie van de Velde (Bel), Pernille Mathiesen (Den), Karlijn Swinkels (Ned) en Anna Henderson (GBR).

Meervoudig wereldkampioene Marianne Vos is 1 van de uithangborden van het nieuwe team. “Ik ben trots dat ik vanaf volgend jaar onderdeel ben van Team Jumbo-Visma”, zegt ze. “De visie en ambitie van de ploeg spreken mij aan. Ik kijk ernaar uit om samen van start te gaan.” (Bron: Wielerverhaal). Ook ik ben erg nieuwsgierig naar dit nieuwe team!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website