2020-09-24 t/m 09-27: W.K. Imola.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Circuit van Imola.

De wereldkampioenschappen voor elite rensters en renners gaat door in Imola & regio Emilia-Romagna (Italië) van 24 september tot 27 september.

Donderdag 24-09-2020: Tijdrit dames elite.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
We zoeken de opvolgsters voor: Anna VAN DER BREGGEN (2), Chloë DYGERT (1) en Annemiek VAN VLEUTEN (3).
Doorsnede parcours.

Wedstrijd live te volgen op één via sporza vanaf 14:30u.

De vooropgestelde titelkandidates.

Anna van der Breggen is er in geslaagd om een nog ontbrekende titel aan haar palmares toe te voegen. Anna wint de tijdrit. Marlen Reusser, de Zwitserse, wordt knap 2de. Ellen van Dijk maakt het Nederlands succes compleet door op een 3de plaats te eindigen. Chloe Dygert had de beste tussentijd maar kwam erg zwaar ten val en moest de wedstrijd verlaten.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Marlen Reusser (2), Anna van der Breggen (1) en Ellen van Dijk (3).

Zaterdag 27-09-2020: Wegrit dames elite.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Annemiek van Vleuten reist naar WK in Imola. Ik ga rijden, dat denk ik wel.
Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Doorsnede parcours.
Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
De vooropgestelde titelkandidates.

We wisten het vooraf: Nederland was de te kloppen natie. Zo is achteraf ook gebleken. Valerie DEMEY was de eerste die een ontsnapping waagde maar ze kreeg jammer genoeg geen steun. Alleen voorop blijven was een onbegonnen zaak maar… ze fietste zich in de kijker. Er ontstond een ruime kopgroep doch zonder landgenote. Deze rensters bleven een tijdje voorop tot Nederland het heft in handen nam. In de voorlaatste ronde zette Marianne Vos zich op kop met een versnelling om U tegen te zeggen. Annemiek van Vleuten nam over en toen iedereen op hun tandvlees zat was er eentje dat toch sterker was. Anna van der Breggen ging aan de haal op zo’n 40km van het einde. Ze hield stand en kwam met ruim 1 minuut voorsprong over de eindmeet. De sprint voor de 2de plaats werd gewonnen door jawel Annemiek van Vleuten. Ze haalde het vóór Elisa Longo-Borghini. Deze laatste week wel serieus af van haar lijn, gelukkig zonder gevolgen! Anna van der Breggen brak het 25 jarig record, op naam van Jeanine Longo, door de dubbel te winnen. Wat een wereldkampioenschap was me dat voor Anna, GEFELICITEERD! Nederland behaalt 2 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille bij de dames!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Annemiek VAN VLEUTEN (2), Anna VAN DER BREGGEN (1) en Elisa LONGO-BORGHINI (3).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

En nog een WordPress website