2020-08-24 t/m 08-28: Europese kampioenschappen.

Vooreerst gaat mijn oprechte dank uit naar een Nederlandse vriend Björn die mij prachtige foto’s bezorgde vanuit Plouay. Eveneens dank aan de teams die me ook foto’s bezorgden. U zal Björn geregeld op de foto zien!

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Björn te Plouay.

2020-08-24: Tijdritten.

Daar de 3 tijdritten voor de dames (juniores, beloften en elite) op dezelfde dag worden verreden als de mannen, is er (te) weinig tijdsverschil tussen de verschillende starters, iets wat soms in het voordeel speelt van de renster aan de leiding!

De juniores mochten de spits afbijten van deze Europese kampioenschappen. Meteen een schot in de roos met Elise UIJEN. Zilver was voor Maeva SQUIBAN, het brons voor Carlotta CIPRESSI.

Daarna waren de beloften aan de beurt. Hierin toonden de Duitse meisjes zich als sterkste blok. Hannah LUDWIG kroonde zich als kersverse Europese kampioene terwijl haar landgenote Franziska KOCH het zilver behaalde. Het brons ging naar Marta JASKULSKA.

Anna VAN DER BREGGEN, vorige zaterdag nog Nederlandse kampioene geworden, wint voor de eerste maal deze titel bij de elite dames. Titelverdedigster Ellen VAN DIJK werd knap 2de. Marlen REUSSER mocht mee op het podium.

De dames beloften konden hun wedstrijd op de weg afwerken op woensdag. Een sterk Italiaans team hield de koers onder controle. Elisa BALSAMO was de afwerkster van dienst. Ze haalde het van Lonneke UNEKEN en Emma NORSGAARD. Vermeldenswaardig de 5de plaats van Shari BOSSUYT.

En nog een WordPress website