W.K. Innsbrouck – Tirol 2018.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Hier volgt voorlopige info. Ik houd u natuurlijk op de hoogte i.v.m. dit wereldkampioenschap!

Programma WK Wielrennen 2018

Ploegentijdrit: Na een spannende strijd bleek Canyon-Sram de beste ploeg. Zij wonnen de race vóór Boels-Dolmans en Sunweb.

Tijdrit junioren: Nu wel Nederland boven met Rozemarijn Ammerlaan. Zij verraste vriend en vijand. Camilla Alessio werd 2de en Elynor Backstedt 3de.
Shari Bossuyt, enige Belgische deelneemster, werd 18de op 01’10”. Gefeliciteerd aan deze dames.

Tijdrit elite: Het was ORANJE boven bij de dames elite. Wat een collectieve prestatie! Annemiek 1, Anna 2, Ellen 3 en Lucinda 6.
Petje (hoedje) af dames! Het was een feest om naar jullie te kijken. Proficiat aan de 4 Nederlandse rensters!
Onze Belgische Ann-Sophie Duyck kwam in het verhaal helemaal niet voor. Ze eindigde op een ontgoochelende 28ste plaats.
Mag ik jullie iets vragen?
Asjeblieft maak er komende zaterdag weer een feest van. Verkwansel het niet door ‘persoonlijke’ problemen zoals op het Europees kampioenschap. Als Belg vraag ik jullie dat! Jullie hebben het beste team aan de start, verzilver dat met tenminste een gouden medaille en de wereldtitel. Afgesproken?

Wegrit junioren: Mooie, prachtige wedstrijd gezien op een wondermooi doch lastig parcours. Hoe heerlijk moet het zijn als je ‘sant in eigen land’ bent.
De Oostenrijkse Laura Stigger nam zelf de wedstrijd in handen en forceerde op die lastige beklimming. Enkel Simone Boiland kon volgen. Later kwam Marie Le Net het duo vervoegen.
Het was duidelijk dat deze 3 meisjes om de titel zouden strijden. Laura won de sprint vóór Marie en Simone.
Proficiat meisjes!

Wegrit elite: wie wordt de opvolgster van Chantal Blaak? Blijft de trui in het Nederlands kamp? Zij hebben er de ploeg voor. Hopelijk komen ze nu wel overeen! Alvast succes aan ALLE dames.
Wat een wedstrijd en spektakel brachten de dames!
Dat de groep snel zou uitgedund worden, was te voorspellen. Maar dat sommigen zo snel zouden lossen, nee had ik niet verwacht. Het was wel een zwaar en lastig parcours, de uitdunning werd serieus bij het beklimmen van de eerste helling. Ondanks dat probeerden toch enkele moedige rensters hun kans te wagen.
In de 4 plaatselijke ronden zouden ze worden bijgehaald. Coryn Rivera probeerde ook een ontsnapping op gang te brengen jammer genoeg niemand volgde haar.
Annemiek van Vleuten, gevallen in de aanvang van de wedstrijd, voelde zich niet zo goed meer en opende de debatten. Het afgesproken sein voor Anna van der Breggen om haar aanval te plaatsen. Enkel Amanda Spratt (ook al gevallen) kon haar volgen. Ze kwamen bij Coryn en lieten haar snel achter.
Bij een nieuwe versnelling op 40km van het einde moest ook Amanda haar medevluchtster Anna laten gaan. Het werd een prachtige solotocht.
Anna kwam met ruime voorsprong aan, de eindmeet, toegejuicht door honderden Nederlandse (en andere) supporters. Amanda hield ook stand en werd 2de. Tatiana Guderzo (wereldkampioene van 2009) werd 3de. Emilia Fahlin werd 4de, Malgorzata Jasinska 5de.
De Belgische meisjes reden voor wat ze waard waren. Het porcours was zeker niet op hun maat geschreven.
IEDEREEN die de aankomst bereikte: een dikke proficiat.
Aan de laureaten: gefeliciteerd,
Anna geniet van jouw regenboogtrui. Je hebt die méér dan verdiend na zo’n seizoen.

Een mooi gebaar van grote kampioenen. Anna en Annemiek vallen elkaar in de armen. (klik onderstaande link).
https://twitter.com/search?src=typd&q=annemiek%20van%20vleuten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *