Sterkte Jolien Verschueren.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

Slecht nieuws voor veldrijdster Jolien Verschueren. De 27-jarige Belgische ging vorige week dinsdag onder het mes om een gezwel in haar hersenen te verwijderen. Nader onderzoek heeft uitgewezen dat het gezwel kwaadaardig is, waardoor een aanvullende behandeling noodzakelijk is.

Jolien Verschueren werd vorige dinsdag geopereerd aan een gezwel in de hersenen dat drie jaar geleden per toeval werd ontdekt tijdens een scan na een val op training. Meer dan ‘opvolging’ bleek toen niet nodig. Een recente check-up maakte echter duidelijk dat het gezwel toch gegroeid was, waarna onmiddellijk werd beslist om het weg te snijden. Na verder onderzoek blijkt de verwijderde tumor helaas niet goedaardig te zijn.

“En dat vereist uiteraard een aanvullende behandeling”, vertelt Jens Demanet, teamdokter van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. “Daar wordt zo snel mogelijk mee gestart. Dat zorgt er wel voor dat het herstel een stuk langer zal duren dan oorspronkelijk gedacht.

“Ik blijf zonder meer strijdvaardig”

Een mokerslag voor de dubbele winnares van de Koppenbergcross, maar ze gaf al aan dat ze hard wil en zal knokken om ook die tegenslag te boven te komen. “Ik blijf zonder meer strijdvaardig. Met de steun van familie, supporters, dokters en mijn team, ga ik er vol tegenaan. Ook mijn geloof helpt me daarbij! Ik besef dat mijn fietscarrière op dit moment on hold staat, maar mijn gezondheid primeert.”

Verschueren is ondertussen uit het ziekenhuis ontslagen en verblijft thuis in haar vertrouwde omgeving. Het teammanagement van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice geeft Jolien álle tijd die ze nodig heeft. “Onze grootste wens is dat Jolien herstelt. Vanuit het team zullen we haar helpen en steunen waar het kan. We wensen haar en haar familie heel veel sterkte in deze moeilijke periode.”
(uit Het Nieuwsblad)

Ik wens Jolien een geheel herstel toe. Neem er de nodige tijd voor Jolien.
Ik denk dat ik mag spreken namens de ganse wielergemeenschap die je in deze tijd een warm hart toedragen.
Haar familie, vrienden, kleuters, … hopen we om steun te vinden bij elkaar en positief te blijven. Allen hopen we en zijn er van overtuigd: “HET KOMT GOED”!
Sterkte Jolien namens ons allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *