OVO Energy Women’s Tour

Deze Britse rittenkoers heeft plaats van 13 juni tot en met 17 juni. Het beeldverslag start ik met een overzicht van de teams welke te vinden zijn op de deelnemerslijst.
Klik op een foto voor groter formaat!  Deelneemsters
Ik probeer elke rit te verslaan met tekst en beeld.
Hopelijk wordt het een mooie, spannende ronde.
Veel succes aan de rensters!
Via volgende link kan je de dag uitslag en verschillende klassementen terugvinden.
http://www.womenstour.co.uk/

Rit 1: Een mooie dag om te koersen. Zonnig, bijna vlak, ideaal om naar een groepssprint toe te werken.
Amy Pieters scoort punten voor de ruches terwijl Christine Majerus als eerste over de top gaat van de enige helling in het parcours.
Ondanks tal van ontsnappingspogingen maakt het peloton zich op voor een eerste sprint. Deze wordt makkelijk gewonnen door Jolien D’Hoore. Wat een prestatie als je weet dat Jolien pas terug komt uit blessuretijd na een sleutelbeenbreuk.
Proficiat Jolien!

Rit 2: Vandaag was het niet de dag van Jolien D’Hoore. Na haar knappe zege gisteren verloor ze vandaag héél wat tijd.
Coryn Rivera daarentegen had haar dagje wel. Na het behalen van enkele tussensprintpunten wist ze, na enkele beklimmingen, de sprint te winnen van Marianne Vos.
Vosje komt uit blessuretijd en komt zo stillaan op dreef.
Coryn verzamelde vandaag heel wat truien.
Congratulations Coryn, super!

Rit 3: De rensters reden vandaag door een prachtig landschap. Of ze er oog voor hadden, is een andere vraag. Er werd hard gekoerst. Ann-Sophie Duyck reed ruime tijd voorop samen met Vita Heine. In de sprint was Sarah Roy te sterk voor Giorgia Bronzini en Marianne Vos.
Congratulations Sarah!

Rit 4: Een bewogen rit vandaag gekenmerkt dooreen grote valpartij. De wedstrijd werd een tijdje geneutraliseerd. Enkele beklimmingen stonden op het programma. Eerst een solovlucht, daarna kwamen 2 rensters mee op kop. Uiteindelijk hield team Sunweb alles onder controle en maakten we ons op voor opnieuw een sprint. Die werd gewonnen door Amlie Dideriksen (haar eerste zege dit seizoen) voor Lotta Lepistö en alweer Marianne Vos.
Tillykke Amalie!

Rit 5: De laatste rit brengt geen wijzigingen meer in het klassement. Er zijn wel enkele ontsnappingen maar team Sunweb houdt alles bij elkaar. Er wordt gesprint en de Finse kampioene Lotta Lepsitö haalt het. Coryn Rivera is de eindwinnares.
Onneksi olkoon Lotta.