Lotto Belgium Tour 2018.

Info: https://www.lotto-belgiumtour.be/

Een ronde over 4 dagen. Het is een prachtige strijd geworden. Ik had ook de kans om 2 ritten mee te maken. Vandaar het verschil in aantal foto’s per rit.

Proloog Nieuwpoort.
Een spannende strijd als je weet dat de top 25 binnen de 20 seconden staat. Aude Biannic was de snelste. Ze deed 2 sec beter dan Riejanne Markus, 3 sec. dan Anouska Koster. Lotte Kopecky werd 5de op slechts 4 sec.

Rit 1 Moorslede.
Spannende race met tal van ontsnappingspogingen. Uiteidelijk kwam het tot een sprint waarin Lotte Kopecky zich de beste toonde. Ze werd meteen de nieuwe leidster. Lotte haalde het vóór Monique van de Ree en Emilia Fahlin.

Rit 2 Herselt.
Zo goed als vlakke rit wat betekent dat de kans op een pelotonssprint bijna zeker is. Na wat pogingen om weg te geraken kregen we die dan ook. Ditmaal was de jonge Jeanne Korevaar de snelste. Dit leverde haar ook de jongerentrui op. Jeanne won vóór Emilia Fahlin en Lotte Kopecky. Lotte blijft leidster in het klassement.

Rit 3 Geraardsbergen.
Vandaag is het straffere koek wat de race betreft. De rensters krijgen 3 x de Vesten, de Muur en Kapelmuur voor de wielen geschoven. Daarnaast zijn er nog enkele andere heuvels te overwinnen. Deze rit kan (en zal) de klassementen overhoop halen.
Het peloton bleef lang gesloten. Schrik waarschijnlijk voor wat komen moest!
Bij het ingaan van de slotronde schudden de klassementsrensters aan de boom. Het peloton verbrokkelde in verschillende groepjes. In de slotkilometers ontsnapten Liane Lippert en Aude Biannic uit de kopgroep. Ze liepen zo’n halve minuut uit op die groep met daarin ook Lotte Kopecky. Uiteindelijk kwam Liane Lippert met kleine voorsprong op Aude Biannic over de meet. Emilia Fahlin (ja weer zij) werd 3de. Lotte verloor te veel tijd met als gevolg dat Liane de eindwinnares werd van deze Lotto Belgium Tour.
Proficiat aan alle laureaten en rensters die de wedstrijd uitreden.
Alle klassementen:
Algemeen: 1. Liane Lippert, 2. Aude Biannic, 3. Lotte Kopecky.
Punten: Lotte Kopecky.
Bolletjes: Kelly Van Den Steen.
Jongeren: Liane Lippert.
Beste Belgische: Lotte Kopecky.
Rushes: Danique Braam.
Beste ploeg: WaowDeals Pro Cycling.

Bijna elke ploeg kwam aan de start. Niet alle ploegen beëindigden de ronde met 6, dit door tegenslagen allerhande.
Proficiat aan die ploegen die voltallig bleven. Ik denk hierbij aan de teams die het met minder kapitaal moeten stellen.
Proficiat aan de dames van ‘Jos Feron Lady Force‘. Ik vind dit een mooie, leuke ploeg met goede rensters en een fijn management. Doe zo verder!
Nu wordt het vooral uitkijken naar de Wereldkampioenschappen en einde seizoen.
Veel succes nog aan alle teams!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *