La Course 2018

De rit in de ‘Ronde van Frankrijk’ voor dames op dinsdag 17 juli.
Kan Annemiek van Vleuten haar zege van vorig jaar overdoen? We kijken er naar uit.
De wedstrijd is vanaf 10.35u te volgen via Sporza op één!
DeelnemersDeelneemsters

Wat een koers, wat een spanning! Wat maken de dames het boeiend zelfs tot op de meet. Ik kreeg zowaar kippenvel! Een kopgroep van 5 rensters mochten een tijdlang. Dat waren: Lotta Pauliina Lepistö, Leah Kirchmann, Leah Thomas, Eider Morino en Anna Christian. Zij reden met beperkte voorsprong aan de leiding. Uit het overgebleven peloton sprong Cecilie Uttrup Ludwig weg. Ze was in geen tijd bij de kopgroep die ze ogenblikkelijk ter plaatse liet. Dan kwam het moment van Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten er aan. Ze kregen Ashleigh Moolman-Pasio als waakhond mee. Uiteindelijk bleven Anna en Annemiek over. Deze laatste moest  ook het wiel van van der Breggen lossen.
Nederland boven in de finale zoals verwacht maar wat een suspense. Anna van der Breggen leek op weg naar de zege. Boven op de ‘Col de la Colombière‘ had ze een voorsprong van om en bij de halve minuut op Annemiek van Vleuten. Beide dames gooiden zich als een steen naar beneden. Op 1km van het einde had Anna nog zo’n 15 seconden voorsprong. Maar Annemiek heeft karater. Ze heeft de wil om te winnen.
Zoals ze zelf zei: “In de volgwagen hadden ze het op 500m opgegeven, geen aanmoedigingen meer. Ik dacht NIET MET MIJ! Ik zag in die laatste bocht dat Anna stilviel. Ik perste alles uit mijn tank en ja, ik kon haar voorbij fietsen op zo’n 20m voor de finish. Geweldig. Vorig jaar was mooi maar dit staat er ver boven;” aldus Annemiek.
Supertalent, superklasse, superrenster, superdame, super overwinning, super … Superlatieven te weinig om de prestatie van Annemiek te beschrijven. Geweldig Annemiek, van harte gefeliciteerd!
Ook een proficiat aan Anna van der Breggen. Zij heeft er een spannende strijd van gemaakt. Ze heeft alles gegeven. Moet pijn doen om zo kort ingehaald te worden. Anna ook jij bent een fantastische renster.
“Wie gaat deze dames iets doen op het wereldkampioenschap” vraag ik me nu al luidop af? Zeg eens eerlijk één van hen zou de titel zeker verdienen. Dat het een spannend kampioenschap wordt, is nu al zeker.
Maar laat hen eerst genieten van dit en de komende wedstrijden.
Nogmaals proficiat aan de dames die er zo’n mooi spektakel hebben van gemaakt. Het smaakt echt naar meer!

Uitslag wedstrijd: Uitslag La Course 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *