Boels Ladies Tour 2018.

Wordt verreden van 28 augustus t/m 2 september.

info: https://boelsladiestour.nl/

Onder de flap ‘Live’ kan je ritten volgen via livestream op je PC.

Rit 1. Proloog. Leah Kirchmann had geruime tijd de beste tijd. Dit tot de kleppers er aankwamen. Ellen van Dijk verbeterde als eerste die besttijd. Zij zou uiteindelijk als 3de eindigen. Daarna kwam Anna van der Breggen, zij werd 2de. De topper is en blijft Annemiek van Vleuten, de wereldkampioene. Zij won deze korte tijdrit (3,3km) met 7 seconden voorsprong. Proficiat Annemiek.

Rit 2. Een mooie wedstrijd met lastige hellingen. De dames maakten er een mooie, spannende wedstrijd van. Ontsnappingspogingen bij de vleet. Longo Borghini, van der Breggen en van Vleuten kozen het hazenpad. van der Breggen weigerde mee te werken wat het sein was voor van Vleuten om het alleen te proberen. Deze poging mislukte en het viel even stil in de kopgroep. Er kwamen enkele rensters terug waaronder Spratt die meteen doorging. Ploegenspel, weet je wel. van der Breggen moest nu wel reageren en bracht de kopgroep weer samen. van Vleuten achtte haar moment om het nogmaals te proberen. Deze poging kende wel succes maar krijg bijna een dramatische afloop toen Annemiek de verkeerde weg werd opgestuurd. Gelukkig bleef ze toch nog voorop en won ze deze bewogen rit. Ze vergroot ook haar voorsprong in het klassement. Gefeliciteerd Annemiek.

Rit 3. Vlakke rit waarop een groepssprint werd voorspeld. Een grote kopgroep met o.a. Blaak, Brand, Elvin, Barnes, Klein, van Gogh, Tagliaferro, Sanguineti, Markus, reden geruime tijd voorop.
Op zo’n anderhalve kilometer van de meet werden ze bijgehaald. De sprintsters namen stelling in.
Een verstoorde sprint door een valpartij werd het waarin Amalie Dideriksen zich de sterkste toonde. Ze haalde het vóór Lorena Wiebes en Jolien D’Hoore.
Annemiek van Vleuten blijft leidster in het klassement.

Rit 4. Er werd terug een massasprint verwacht en die kwam er ook. Omer Shapira kleurde deze rit door haar solovlucht van zo’n 100km. Ze kreeg hiervoor ook de prijs van de strijdlust.
Daarna probeerde Amy Pieters 2 maal om weg te komen maar het werd dus weer een spurt. Daarin toonde Amelie Dideriksen zich weer de sterkste, behaalde zo haar 2de zege op rij. Lucinda Brand werd 2de en Lorena Wiebes behaalde de 3de plaats.
Annemiek van Vleuten blijft de leidster.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *