B.K. op de weg 2018 te Binche

Wat een wedstrijd werd me dat. Het was vroeg opstaan voor de dames. Om 7.45u begon de wedstrijd, geen normaal uur, toch?
Ze maakten er wel een mooie strijd van. Vroege ontsnapping, nooit met grote voorsprong. Lotto-Soudal had een plan, was meteen duidelijk. Bij iedere ontsnapping was minstens één renster mee.
Annelies Dom was erg bedrijvig net als haar teamgenoten.
Toen Valerie Demey, Annelies Dom, Sanne Cant en Sofie De Vuyst samen aan de kop reden, was het nog steeds spannend. Velen probeerden de kloof te dichten, doch de 4 zouden strijden voor de titel ondanks dat niet meer dan 20sec maximum voorsprong kregen.
De sprint werd ingezet door Sanne Cant. Annelies Dom reageerde alert. Sofie De Vuyst had tegenslag. Kettingproblemen veroorzaakten spaakbreuk en weg de kans voor Sofie om kampioene te worden.
Annelies Dom hield wel stand en werd de verdiende Belgische kampioene. Valerie Demey maakte het Lotto-Soudal feest compleet door als 2de te eindigen. Sanne Cant werd 3de en Sofie De Vuyst moest noodgedwongen vrede nemen met een 4de plek.
Ik en toch fier om kort erna op de foto te mogen met de kersverse kampioene Annelies. Had vorige donderdag, na de tijdrit, een korte babbel met haar. Ze zei: “Het was een lastige tijdrit door de wind in de open vlakte. Het was een goeie training voor aanstaande zondag!” En kijk… ze is kampioene.
Felicitaties aan de laureaten Annelies, Valerie, Sanne en Sofie. Proficiat meisjes!

Hier een beeldverslag. Klik op een foto voor groter formaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *