Amerikaanse renster overleden aan hersentumor.

Ook het dameswielrennen is in rouw.
De Amerikaanse Jacquelyn Crowell is overleden. De 30-jarige wielrenster leed aan een hersentumor. Dat schrijft de Amerikaanse wielerbond USA Cycling. Crowell stond in 2014 nog onder contract bij UnitedHealthcare en daarvoor twee jaar voor de formatie van Exergy-Twenty16.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie DeerlijkDames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk

“Vandaag is de geliefde profwielrenster Jacquelyn Crowell overleden na een strijd tegen een hersentumor”, schrijft de wielerbond. “Ze had een enorme impact op het wielrennen en op de strijd om kanker te genezen. Ze zal enorm gemist worden en we uiten ons medeleven naar haar vrienden, familie en teamgenoten.”

In oktober van 2013 werd bij Crowell een glioblastoom, de meest kwaadaardige en de meest voorkomende kwaadaardige vorm van een hersentumor, aangetroffen. Die werd ontdekt nadat een bloeding haar rechterzijde tijdelijk verlamd had. Diverse operaties en behandelingen konden haar niet helpen. De afgelopen jaren gaf ze trainingen aan jonge wielrenners in de stad Atlanta.

In 2013 eindigde Crowell als vijfde op het Amerikaans kampioenschap tijdrijden. Daarnaast boekte ze haar beste resultaten in de Tour de Bretagne, met een vierde plaats in het eindklassement van 2011. In dat jaar reed ze, bijvoorbeeld met een twintigste plek in de Ronde van Drenthe, ook goed van voren in enkele Nederlandse koersen.

Onze oprechte blijken van medeleven aan familie, geliefden, vrienden, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *