Home

Hallo wielerliefhebbers,

4 maart 2019: Beste liefhebbers van het dames wielrennen.
U zal merken dat er héél wat foto’s van deze site zijn verdwenen. Reden daartoe is dat ik een mail kreeg waarop men vroeg om de foto’s komende van het internet zou verwijderen daar ik anders een zware boete riskeerde.
Ik hoop dat u mij kan volgen hierin. Ik doe dan een oprechte oproep naar de fotografen, rensters, teams, organisatoren, … om mij foto’s door te sturen van de wedstrijden. Natuurlijk plaats ik het copyright teken met uw naam erbij!
Het zou leuk zijn als ik kan rekenen op de steun van enkele fotografen zodat ik jullie, bezoekers van de website, toch wat beeldmateriaal kan bezorgen.
Asjeblieft help mij, ik kan moeilijk naar alle wedstrijden gaan, doe mijn best om er heel wat te volgen.
Alvast bedankt om uw begrip en medewerking.
Please zendt me foto’s, zodat deze site de moeite blijft om aan te werken en te bekijken!
Het zou ook een enorme steun zijn mochten jullie massaal reageren hierop (via onderstaande ‘Geef  een reactie’) en tevens een oproep doen aan iedereen om me te helpen!

Onderstaande reacties kwamen binnen nadat ikzelf had gereageerd op ‘Twiter’ op een artikeltje (zie hieronder) van Ellen van Dijk. U mag natuurlijk ook reageren hierop. Steun de dames is de oproep.
Veel mensen vragen mij hoeveel verdient u als wielrenster. Wel ziehier een overzicht wat u een inzicht kan geven van onze verdiensten.
Nieuwsblad: € 22,67

Hageland: € 41,12
Driedaagse De Panne: € 11,92
Gent-Wevelgem: € 21,62
Dwars door Vlaanderen: € 76,74
Tour de Yorkshire: approx. € 600,00

Vaak krijg ik ook de vraag wat hun salaris is.
Daar deed @Cyclists_All onderzoek naar. 67% van de rensters op het hoogste niveau verdient minder dan 10.000 euro per jaar, 17% zelfs helemaal niets.
Dit is toch niet meer normaal. We zijn 2018 hé! De meisjes/dames doen en laten ook veel voor hun sport. Een financiële erkenning is dan ook niet meer dan normaal, toch?

4 gedachten over “Home”

  1. Door het minder aangenaam kijken naar het veldrijden bij de heren (door omstandigheden) , is het damesveldrijden toch sterker gewaardeerd. Toch moet het nog beter kunnen, wat betreft de media. Men is op de goeie weg, maar er kan er nog altijd wat mooiers van gemaakt worden. De dames doen er alvast hun best voor. Doe zo verder!

  2. Ik ben al jarenlang fan van het ‘ vrouwenwielrennen! ‘ ‘t Is mijn grote passie! Ik correspondeer met rensters over de ganse wereld. Al vele jaren (22) organiseer ik een ‘ dames elitewedstrijd ‘ in Wenduine-aan-Zee. Ook deze atleten verdienen meer media-aandacht en respect! Groetjes, Fernand Fonteyne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *