2020-01-07: Parkhotel naar rechtbank!

Parkhotel Valkenburg spant kort geding aan tegen Wiebes voor contractbreuk

Er komt een nieuwe episode in het conflict tussen de Nederlandse wielrenster Lorena Wiebes en haar ploeg Parkhotel Valkenburg . Het wielerteam heeft wegens contractbreuk een kort geding aangespannen tegen Wiebes. 

Dames koers dameDames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijkswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie DeerlijkDames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
2019-06-29 18:46:46 EDE – Winnares Lorena Wiebes temidden van Marianne Vos (L) (tweede) en Amy Pieters (derde) tijdens de huldiging van de wegwedstrijd vrouwen van het NK wegwielrennen. ANP VINCENT JANNINK

Op haar 20e liet Lorena Wiebes vorig jaar vele monden openvallen. Ze kroonde zich tot Nederlands kampioene op de weg, won Nokere Koerse, 2 etappes in de Boels Ladies Tour en nog veel meer.  

Wiebes sloot 2019 daardoor af als de nummer 1 op de World Ranking bij de vrouwen. Door die successen kreeg het toptalent aanbiedingen van meerdere teams. Maar het probleem was dat Wiebes een contract had lopen bij Parkhotel Valkenburg tot en met 2021. 

Eind december kwam Wiebes dan met het nieuws naar buiten dat ze niet meer wil rijden voor Parkhotel Valkenburg. “Ik wil een stap hogerop zetten, maar de gesprekken met Parkhotel duren erg lang. De band is zo slecht dat ik niet meer voor deze ploeg wil rijden”, zei Wiebes.

De Nederlandse had haar contract opgezegd met een brief. Maar de ploeg accepteert dat niet en vindt dat het lopende contract moet worden gerespecteerd.

Parkhotel Valkenburg heeft daarom een kort geding aangespannen tegen Wiebes. De zaak komt donderdag voor de rechtbank in Alkmaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *