2019-04-21: Amstel – Gold – Race.

Mag ik iedereen een ‘Vrolijk Paasfeest‘ wensen, ook aan de rensters die straks de ‘Amstel – Gold – Race’  (AGR) zullen betwisten. Ik wens hen allen veel succes.
Het is uitkijken hoe Lizzie Deignan het er van afbrengt bij haar terugkomst in het peloton.
Natuurlijk volg ik de wedstrijd, later verslag!
Ik vind het een prachtig initiatief van ‘Boels-Dolmans‘ om hey onderzoek  naar borstkanker te steunen. Daarom rijden ze vandaag in een aangepaste outfit PINK RIBBON, ook de beide kampioenen zullen vandaag hun kampioenstrui niet dragen.
Proficiat hiermee, mijn  volledige steun!

info: https://www.amstel.nl/amstelgoldrace/wedstrijd

Bij de vrouwen rijden met een kleine 100 kilometer te gaan zeven rensters op kop: Buijsman en Braam (Ned), Penuela (Col), Vandenbulcke (Bel), Malseed (Aus), Sanguineti (Ita) en Hammes (Dui). Voorsprong: ruim 5 minuten.
Nog 36km: bij het overschrijden van de finishlijn is er nog steeds een kopgroep van 25 rensters. De finale kan nu echt beginnen.
Voorlaatste keer Cauberg: Niewiadoma gaat enorm te keer. De kopgroep spat uiteen.
Laatste ronde: aanvalspogingen van o.a. Spratt en Longo-Borghini.
Aankomst: Opnieuw Katarzyna die fel tekeer gaat. Vos probeert mee te glippen alsook Fahlin. De laatste kent mechanisch probleem en moet afhaken. Ook Vos is niet in staat te volgen.
Annemiek van Vleuten probeert het wel. Wordt het opnieuw zoals vorig jaar in ‘La Course’? Ze nadert erg snel op Niewiadoma doch die rijdt als eerste over de meet. van Vleuten strandt op enkele meters.
Vos wint de sprint voor de derde plaats.
Proficiat dames en bedankt voor deze spannende wedstrijd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *