2019-09-03 t/m 09-08: Boels Rental Ladies Tour.

Vandaag start de ‘Boels Rental Ladies Tour‘.
.Kan je gerust de ronde van Nederland noemen.
Een 6-daagse wedstrijd welke leuk is om volgen.
Hopelijk krijgen we terug een spannende ronde te zien.
Succes alvast dames!

Info: https://boelsladiestour.nl/

De ploegenvoorstelling was een succes. Heel wat liefhebbers kwamen kijken wie deze Tour zal betwisten.
In een leuke, gezellige sfeer kwamen de ploegen op het podium.

Proloog. Sittard – Geleen (3,8km).
Korte tijdrit die zal bepalen wie morgen in de leiderstrui vertrekt. Als dat nog een vraag zou zijn!
Pechvogel van de dag was Europees kampioene Ellen van Dijk. Door een fietsdefect verloor ze de controle over haar fiets en belandde ze in de … dijk!
In de loop van de wedstrijd kregen we meermaals een verbetering van de toptijd tot… wereldkampioene Annemiek van Vleuten aan de start verscheen.
Ze realiseerde de snelste tijd.
Annemiek won vóór Lisa Klein, Duitse kampioene en Lucinda Brand.
Annemiek vertrekt morgen in de leiderstrui.
Letizia Paternoster mag de wette jongerentrui om de schouders dragen!

Rit 1. Stramproy – Weert (123km)
De eerste etappe van de Boels Ladies Tour, van Stramproy naar Weert, eindigde in een door Lorena Wiebes gewonnen massasprint. De Nederlands kampioene bleef Kirsten Wild en de Italiaanse Laetizia Paternoster voor.
Annemiek van Vleuten, die dinsdag de proloog won in Sittard, blijft leidster in de etappekoers door Nederland.
Het peloton sloeg door een aantal valpartijen uiteen, maar tot de plaatselijke ronden werd er niet veel aangevallen. Ashleigh Moolman gooide op dat moment de knuppel in het hoenderhok en kreeg Lizzie Deignan in de tegenaanval. Ook Moniek Tenniglo waagde nog een ultieme uitval, maar uiteindelijk kwamen de sprinters aan hun trekken in Noord-Limburg.

Rit 2. Gennep – Gennep (113,7km).
De tweede etappe van de Boels Ladies Tour is gewonnen door Lorena Wiebes. De Nederlands kampioene versloeg, net als een dag eerder in Weert, Kirsten Wild in een rechtstreeks duel. Lucinda Brand werd derde.
Hoewel er opnieuw werd aangevallen, leek een massale aankomst onvermijdelijk. Het was vervolgens Lorena Wiebes die de sprint won. Kirsten Wild sprintte opnieuw naar plaats twee, Lucinda Brand werd derde in Weert en sprokkelde zo weer wat seconden voor het klassement. Het is echter Wiebes die de leiderstrui over wist te nemen van Annemiek van Vleuten, die zich opnieuw niet in de strijd om de boniseconden mengde. Van Vleuten is tweede op zeven seconden, Brand derde op acht seconden.
Wiebes was blij met de dubbelslag die ze sloeg in Gennep. “Het was een lastiger sprint dan in Weert, waar ik zelf kon aangaan. Ik zat even ingesloten, maar ik wist eruit te komen en kon toen – weliswaar wat meer nipt dan woensdag – winnen. Ik kwam hier om zo veel mogelijk ritten te winnen, maar heb ook het eindklassement in gedachten. Zeker omdat de boniseconden wel eens heel belangrijk kunnen zijn in deze ronde. Ik zal moeten afwachten of ik me ga handhaven in de etappe over de Holterberg vrijdag, maar ik heb nu de trui en ikzelf en mijn ploeggenoten van Parkhotel Valkenburg gaan er alles aan doen om die leidende positie te behouden.”
Klassementen:
Dagzege: Lorena Wiebes.
Algemeen klassement: Lorena Wiebes.
Punten: Lorena Wiebes.
Tussensprint: Kirsten Wild.
Bergklassement: Kirsten Wild.
Jongerenklassement: Lorena Wiebes.
Strijdlust: Quinty Ton.

Rit 3. Nijverdal – Nijverdal (156,8km).
De derde etappe van de Boels Ladies Tour is gewonnen door Lisa Klein. De Duitse leidt ook in de ronde. In een sprint met vier versloeg Klein Europees kampioene Amy Pieters in de straten van Nijverdal.
In de voorlaatste ronde over de Holterberg reden achttien rensters weg uit het peloton en moest klassementsleidster Lorena Wiebes de anderen laten gaan, maar in het gezelschap van onder andere Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk sloot de renster van Lorena aan.
In de laatste omloop probeerden Amalie Dideriksen en Hannah Barnes weg te komen uit het peloton. Op weg naar de Diepe Hel schudde Annemiek van Vleuten aan de boom. Ze raakte niet weg. Haar ploeggenote Amanda Spratt slaagde daar wel in samen met Lizzie Deignan, Amy Pieters en Lisa Klein, zij reden weg.
Lisa Klein haalde het van Amy Pieters, Lizzie Deignan en Amanda Spratt. Lorena Wiebes staat er nog altijd heel goed voor in het klassement. De tweevoudig ritwinnares is op twee tellen tweede. Amy Pieters is derde op zes seconden.
Wiebes: “Toen de vier weg reden, had ik niet direct een antwoord, maar ik hoorde via de communicatie dat hun voorsprong slonk in de slotfase. Ik denk dat ik er in het klassement nog altijd goed voor sta, maar weet ook dat de finales zaterdag en zondag lastig kunnen zijn. Mijn ronde is al geslaagd, maar natuurlijk ga ik proberen zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement.” In dat klassement staat de top 5 binnen 12″ van elkaar, spannend wordt het zeker nog!
Klassementen:
Dagzege: Lisa Klein.
Algemeen klassement: Lisa Klein.
Punten: Lorena Wiebes.
Tussensprint: Kirsten Wild.
Bergklassement: Alena Amialiusik.
Jongerenklassement: Lorena Wiebes.
      Gelegenheidsdraagster: Lonneke Uneken.
Strijdlust: Amalie Dideriksen.

Rit 4. Arnhem – Nijmegen (135,6km).
De vierde etappe van de Boels Ladies Tour is gewonnen door Franziska Koch. De Duitse uit de Sunweb-formatie versloeg in sprint met drie Christine Majerus en Riejanne Markus in de sprint op de Waalkade in Nijmegen.
Een val onderweg zorgde ervoor dat Ellen van Dijk en Janneke Ensing uit koers moesten stappen. Deelname van Ellen aan het WK tijdrijden komt hierdoor misschien wel in gevaar.
Niet veel later viel het peloton door regen en wind uiteen. Een eerste groep werd echter terug gehaald, waarna drie rensters ontsnapten: Riejanne Markus, Sarah Penton, Franziska Koch kregen later gezelschap van Christine Majerus.
Penton moest de andere drie laten gaan en het peloton kwam te laat om het trio terug te halen. Markus probeerde een sprint te ontlopen, maar de andere twee reageerden direct. Wel kreeg de Noord-Hollandse de prijs voor de strijdlust. “Natuurlijk is het jammer dat het niet lukte, maar ik wilde het niet op een sprint laten aankomen. Ik moest het proberen en ben trots op hoe ik gereden heb.”
Franziska Koch was het middelpunt van een Sunweb-feestje na afloop. De 19-jarige Duitse  is nog maar enkele wedstrijden actief voor de ploeg, ze maakte halverwege het seizoen de overstap vanuit haar clubteam. “Ik was naar deze ronde gekomen als helper. En heb dus nooit kunnen denken dat ik in deze gelegenheid zou komen.  Het is mijn eerste zege in de UCI Women’s WorldTour. Ik weet gewoon niet wat ik ervan denken moet, ik ben hier superblij mee.”
Christine Majerus werd de nieuwe leidster. De Luxemburgse superhelper van Boels-Dolmans veroverde onderweg ook nog de bergtrui en was heel dicht bij de dagwinst. “Maar ik richtte mij in de finale toch vooral op het klassement. Ik sta er gewoon heel goed voor. Heel vaak draag ik niet het oranje in een koers en dan ook nog van onze hoofdsponsor Boels Rental, dat motiveert zeker. Er wacht ons nog een rit en hier kan het koersverloop elke dag veranderen, maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om deze goede uitgangspositie te verzilveren.”
Klassementen:
Dagzege: Franziska Koch.
Algemeen klassement: Christine Majerus.
Punten: Lorena Wiebes.
Tussensprint: Kirsten Wild.
Bergklassement: Christine Majerus.
     Gelegenheidsdraagster: Alena Amialiusik
Jongerenklassement: Lorena Wiebes.
      Gelegenheidsdraagster: Lonneke Uneken.
Strijdlust: Riejanne Markus.

Rit 5. Nijmegen – Arnhem (158,8km).
Vandaag wil team ‘Boels-Dolmans’ alles op alles zetten om Christine Majerus de eindzege te helpen winnen. Christine wordt gewaardeerd als superhelpster en elk teamlid gunt haar die zege van harte.
De wedstrijd zelf wordt gekenmerkt door tal van ontsnappingspogingen door o.a. Annemiek van Vleuten.
Lucinda Brand krijgt een mooie voorsprong maar wordt bijgehaald op zo’n 3km van het einde. Dit dank zij de inzet van het team van de leidster.
Het kwam tot een groepssprint. Deze werd gewonnen Chiara Consonni. Lorena Wiebes is 2de, Lucinda Brand 3de.
De eindzege is voor Christine Majerus vóór Lorena Wiebes en Lisa Klein.
Einde van een mooie ronde. Voor Ellen van Dijk was deze minder mooi. Ellen houdt een bekkenbreuk over aan de val van gisteren en ziet zo haar deelname aan het WK tijdrijden aan haar voorbij gaan.
We wensen Ellen een geheel en spoedig herstel toe.
Sterkte Ellen!

Rit 5. Daguitslag en eindklassementen.

Bron dag verslagen Roy Schriemer/CyclingOnline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *