2019-06-29: N.K. Ede (Gelderland).

NK wielrennen 2019 (Ede), live op tv en livestream

De Nederlandse kampioenschappen wielrennen 2019 worden gehouden in en rond Ede (Gelderland).
Woensdag 26 juni: staan de tijdritten op het programma.
Zaterdag 29 juni: De wegwedstrijd voor de dames elite
Zondag 30 juni: De wegwedstrijd van de heren elite.

De wegritten van de dames elite en heren elite worden live op tv uitgezonden en zijn ook online per livestream te volgen.

Info: https://www.nk2019.nl/

Wie worden de opvolgers van:

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk2019-06-26: Nederlands kampioenschap tijdrijden.
Annemiek van Vleuten is de nieuwe Nederlands kampioen tijdrijden. In Ede, praktisch in haar achtertuin, was ze over een rondje van 31,8 kilometer veel sneller dan uittredend kampioene Ellen van Dijk, die tweede werd.
De 36-jarige Van Vleuten klokte een tijd van 39 minuten en 14 seconden. Ellen van Dijk volgde op ruim anderhalve minuut. Anna van der Breggen (+1.49) werd derde.

Nederlands kampioenschap op de weg te Ede:
Wat een mooie, spannende, harde wedstrijd is het geworden!
Lorena Wiebes mag zich, op 20-jarige leeftijd, één jaar lang Nederlandse kampioene noemen.
Op zo’n goeie 60km van het einde ging er een 8-tal vandoor. Onder hen uittredend kampioene Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Floortje Mackaij, Julia Soek, Nancy van der Burg. Ze kregen niet méér dan 45 seconden voorsprong.
Team Van Wiebes, Parkhotel-Valkenburg, moest aanvankelijk alleen de kloof dichten. Het werd een ware ploegenachtervolging en wisten de voorsprong te halveren.
In de laatste ronde zette Moniek Tenniglo zich op kop van het peloton, dit als voorspel voor thuisrenster Annemiek van Vleuten. Deze laatste ging op de beklimming van het voorlaatste heuveltje en kreeg en pak sterke rensters mee, onder hen Wiebes, Brand, Kastelijn, Pieters, Vos, van der Breggen, Mackaij,
Op zo’n 3km van het einde waagde Lucinda Brand haar kans. Het leek er even op dat ze haar 3e Nederlandse titel zou pakken maar van Dijk bracht de anderen terug.
Het werd een sprint die van ver werd ingezet door Amy Pieters. Maar daar kwam Lorena Wiebes en overklaste iedereen om te winnen met 4 fietslengtes voorsprong. Marianne Vos behaalde zilver terwijl Amy Pieters vrede moest nemen met brons.
Bij de U23 behaalde Nancy van der Burg de titel. Yara Kastelijn krijgt de zilveren medaille en de bronzen.
Proficiat aan Lorena, Marianne en Amy.
Felicitaties voor ALLE rensters die de wedstrijd uitreden.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijk
Marianne Vos, Lorena Wiebes en Amy Pieters.

Aanvulling foto’s volgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *