2019-04-28: Luik – Bastenaken – Luik.

Wat vliegt de tijd. De rensters zijn toe aan de laatste voorjaarsklassieker, en wat voor een!
Laatste kans voor velen om hun voorseizoen te redden.
Ik wens iedereen een mooie, veilige afsluiter toe.

Info: https://www.liege-bastogne-liege-femmes.be/en/

Van Vleuten: “Was niet gefrustreerd na drie tweede plaatsen”

Van Vleuten werd tweede in de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. Zondag schoot ze wel raak. “Neen, ik raakte niet gefrustreerd van die tweede plaatsen”, zei ze na afloop. “Dat wilde ook zeggen dat ik telkens meestreed voor de zege. Bovendien wist ik dat met Luik-Bastenaken-Luik nog een koers kwam die me beter moest liggen. Ik ben beter op die lange klimmetjes dan op de korte hellingen.”

Van Vleuten viel van ver aan, op La Redoute. “Mijn team leverde perfect werk, mende het tempo net daarvoor en daarna was het aan mij. Ik wilde ook niet wachten tot het eind, dat had ik van de Waalse Pijl geleerd, ik moest uitgaan van mijn eigen kracht, het van ver proberen en het moest op een helling gebeuren. Ik sloeg meteen een gaatje en op de top had ik al een mooie voorsprong. Ik wist dat het nog ver was, 30 km, maar ik kan een stukje hard rijden, pakte het aan als een tijdrit en kon mijn tempo houden tot het eind. Het was afzien, maar ik haalde het.”

Van Vleuten was vrij emotioneel na de zege. “Logisch”, besloot ze. “Dit is een heel grote zege, die veel voor me betekent. Ik was al heel trots op de Strade Bianche, dat was al een droom. En nu win ik ook een Monument en dat na zo’n zware winter waarin ik lang moest revalideren door die gebroken knie. Het waren harde maanden, maar nu sta ik er weer helemaal.”

Bron: Nieuwsblad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *