2019-04-07: Ronde van Vlaanderen.

Dames koers dameswedstrijd vrouwenkoers. Stijn Devolder Sellewie Deerlijkinfo: https://www.rondevanvlaanderen.be/en/rvv/elite-women 
Deelneemsters: Deelneemsters RvVl 2019.

Marta Bastianelli heeft de Ronde van Vlaanderen op haar naam geschreven. Ze bleef Annemiek van Vleuten en Cecilie Uttrup Ludwig voor.

Al vrij vroeg in de koers zou er een kopgroep van zeven rensters ontstaan. De namen: Kylie Waterreus, Severine Eraud, Chanella Stougje, Ilaria Sanguineti, Giulia Marchesini, Kseniya Dobreyina en Silvia Valsecchi. Zij reden al snel een voorsprong van ruim drie minuten bijeen. Het peloton werd een aantal keer opgeschrikt door valpartijen. Onder andere Chantal Blaak kuste het asfalt, maar de voormalig-wereldkampioene kon haar weg vervolgen. In tegenstelling tot haar ploegmaat Jip van den Bos.

Van de Bos was niet de enige die strijd al snel moest staken, want ook de winnares van 2017, Coryn Rivera, stapte uit de race. Na de combinatie Kanarieberg en Taaienberg, op zo’n veertig kilometer van de meet, werd het peloton in twee grote groepen opgesplitst en al snel werd de tweede groep op zo’n anderhalve minuut gereden. Op dat moment was de kopgroep al een tijdje bijgehaald.

Het wachten was vervolgens op een van de favorieten die ten aanval zou trekken. Op de Hotond probeerde Katarzyna Niewiadoma weg te rijden van haar concurrenten, maar de Poolse kreeg niet de benodigde ruimte. Op twintig kilometer zaten er nog zo’n dertig rensters in de eerste groep. Op de Oude Kwaremont kwamen er vervolgens vier rensters bovendrijven als besten: Niewiadoma, Van Vleuten, Bastianelli en Uttrup Ludwig. Marianne Vos kreeg precies op dat moment af te rekenen met pech, waardoor ze de slag miste.

Op de Paterberg moest Niewiadoma de rol lossen vooraan. Zij werd opgepeuzeld door drie rensters, waaronder Chantal Blaak en Ellen van Dijk. Zij zaten niet ver achter het drietal vooraan. Door getreuzel kwam de achtervolgende groep zeer dichtbij, maar het gat was desondanks net te groot. Het zou dus beslist worden in een sprint met drie. Van Vleuten maakte er een hele lange sprint van en leek haar inspanning vol te houden, maar de normaliter veel snellere Bastianelli wist het uiteindelijk toch af te maken.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *