2019-02-02 en 03: W.K. Bogense (Denemarken).

De wedstrijd der wedstrijden komt er aan. Op deze pagina zal ik proberen u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de nieuwtjes en uiteraard zorgen voor beeldverslag.
Beginnen doen we met het programma en deelnemerslijsten:
Zaterdag 2 februari:
11u00: junioren jongens. Deelnemers jongens junioren.
13u00: beloften heren. Deelnemers heren beloften.
15u00: elite dames. Deelnemers dames elite
Zondag 3 februari:
11u00: beloften dames. Deelnemers dames beloften (zondag).
15u00: elite heren. Deelnemers heren elite (zondag). 

Dag 1: van de wereldkampioenschappen zit er op. Mooie wedstrijden gezien op een parcours dat minuut tot minuut veranderde door de regen.
Junioren mannen: een erg sterk Belgisch blok maar er stak er ééntje bovenuit: Ben Tulitt. Hij reed van de Belgen weg en bereikte solo de eindmeet. Witse Meeusen werd knap 2de en Ryan Cortjens werd 3de.
Proficiat aan de laureaten.
Bij de beloften: was het alweer Groot-Brittannië boven. Ene Tom Pidcock reed een fantastische wedstrijd en bereikte ook afgescheiden de meet. Eli Iserbyt, die misschien te geweldig was gestart, werd knap 2de. De Fransman Antoine Benoist mocht de bronzen medaille ontvangen. Felicitaties aan de podiummannen.
Bij de elite dames: was het terug een wedstrijd van superniveau. Ik stel me gewoon weer de vraag: “Wanneer gaan de Nederlandse dames eens echt als land (blok) rijden en niet als individu?
Ik ben er van overtuigd dat er weinig of  te doen was aan Sanne Cant. Geen enkel foutje heeft ze gemaakt, reed alert, had alles onder controle. Kortom Sanne is de verdiende wereldkampioene!
Lucinda Brand werd knap 2de, misschien zat er meer in zonder al haar tegenslagen. Marianne Vos moest vrede nemen met de 3de plaats.
Proficiat aan de medaillewinnaressen.

Dag 2: heel andere weersomstandigheden hebben het parcours alweer veranderd.
Beloften dames: waar een Nederlands podium werd voorspeld, is ook waarheid geworden. Misschien andere namen of volgorde maar het podum kleurt volledig oranje. Wat een prestatie!
De laatste ronde werd ingegaan met een kopgroep van 8 rensters waarvan 4 Nederlandse dames. Uiteindelijk was Inge van der Heijden de snelste en kwam zegevierend over de meet. Fleur Nagengast werd nog knap 2de na een helse achtervolging in de wedstrijd. De favorite Ceylin del Carmen Alvarado moest uiteindelijk vrede nemen met de bronzen medaille. Felicitaties aan deze 3 jonge dames.
Elite mannen: was de vraag: Maakt Mathieu van der Poel er van in het begin een one-man show van. Nee dus! Hij probeerde het wel maar Toon Aerts reed zich uit de naad om de kloof niet te groot te laten worden. Wout Van Aert kwam bij Mathieu, doch door een slippertje op een van de schuine kanten kwam Mathieu weer aan de leiding en zou deze positie niet meer afstaan.
Toon Aerts kwam ook nog ten val en dat kostte hem het zilver. Dat werd gewonnen door Wout.
Proficiat aan deze heren!

Medaillesverdeling Bogense 2019:

🇳🇱 NED: 6( 2 x goud, 2 x zilver en 2 x brons)+landenklassement elite dames.
🇧🇪 BEL: 6 (1 x goud, 3 x zilver en 2 x brons)+landenklassement juniores + elite heren.
🇬🇧 GBR: 2 ( 2 x goud)+landenklassement beloften.
🇫🇷 FRA: 1 (brons).

Sfeerbeelden en deelnemers in beeld. (wordt stelselmatig aangevuld!)